Wednesday, April 6, 2011

Siri Menembak: Taman Tasik Seremban


Siri menerjah taman tasik..test power di taman tasik.
Aku mulakan dengan Taman Tasik Seremban. Dah bajet nak shoot gambar air pancut, sekali semua air pancutnya tak jalan daaa..kalau time aku jogging tak bawak kamera, OK aja. ~geram~

Satu masa dahulu, pentas ini menjadi tempat artis artis buat show. Kira gempak lah..buat show depan tasik..
Kini yang tinggal, hanya kerusi yang makin usang menghadap stage. Jadi tempat orang gelandangan tidur, dan pusat remaja buat maksiat

Salah satu bahagian trek jogging. Nun dihujung ada A&W. Memang spoil betul tengah syiok jogging, bau coney dog menusuk lubang hidung yang kembang kempis menyedut oksigen.
Kalau berstamina, boleh jogging sampai ke Sydney!


Lepas ni aku nak try menembak air pancut di sini, sekali lagi.
Dan kepada couple yang sedang asyik mahsyuk kat celah semak tu, maaf membuat korang bingkas cover line bila nampak aku tengah zoom korang..~haha..amal makruf 2 in 1..sambil menembak, sambil mencegah maksiat!

Plan lain, Taman Tasik Shah Alam, tempat jogging aku jugak.
Sila bagi idea taman tasik lain yang best sekitar Klang Valley/KL.

69 comments:

  1. lepas jogging g makan kat A&W...bertambah lemak!hahaha!

    ReplyDelete
  2. kaklong - bako 400kalori, masuk balik 2000kalori..hahaha

    ReplyDelete
  3. 1- kadang2 mcm segan gak nak mengusung kamera gedabak dikala org lain eksesais kan.. ko rasa tak?? rasa tak??

    2- sebbaik diorg bangun.. buatnya diorg datang lesing ko? huhu~

    3- apesal gambo kau kejap kecik kejap besau bang?

    4- hahahaaa... now aku dah ingat balik nickname ko masa skolah!! thanx to fb ;p

    ReplyDelete
  4. dulu kalau saya ke seremban.saya akan tidur di kerusi usang itu.saya rasa aman damai.

    ReplyDelete
  5. Hani -

    1- memanglah segan jugak. Tapi kau kena aplikasikan hikmat "muka tebal mamat MLM"..nescaya tak segan...ekekeke

    2- nak lesing mcm mana, aku zoom habis 135mm dari seberang tasik! ~hahaha

    3- sebenarnya aku takde idea nak menulis. Aku akan buat dedicated photoblog pakai wordpress kot lepas ni.

    4- hampeh! :)

    ReplyDelete
  6. Kakak suka bila shot kat budak merendek tu. Bagus biar dia tahu takut/malu sikit.....

    ReplyDelete
  7. BujalX - ko bohong lah..mesti pegi tido dalam A&W tu kan..~haha

    ReplyDelete
  8. nanti kita nak tgk pic yang zoom zoom tu yeee..... amar maaruffff

    ReplyDelete
  9. Kakzakie - ada juga yang tak tahu malu bila dah perasaan org zoom dia

    ReplyDelete
  10. CA - hahaha..saya zoom aja, tak ambik pun gambar..

    ReplyDelete
  11. saya ada banyak kenangan kat sini ..! hehe

    kat Levender Heights pun banyak sudut2 yang menarik untuk di gambarkan.

    ReplyDelete
  12. amboi doktor..sampai keseremban..tempat akak tu..

    ReplyDelete
  13. TASIK METROPOLITAN KEPONG..

    sgt cantik ade waterlily pond lagi..:)

    ReplyDelete
  14. al-lavendari - kenangan dgn makngah nya ker? :P
    Ya,kat lavender heights pun saya nak shoot

    ReplyDelete
  15. kakErna - saya memang selalu ulang alik Shah Alam -Seremban.

    ReplyDelete
  16. MasZuber - thanks for the suggestion

    ReplyDelete
  17. chantek gambo tasek doc.. gudjobb ;-)

    ReplyDelete
  18. taman tasik shah alam?? adakah kite pernah terserempak? kikikiki!!!

    *try gi menembak kat taman tasik taiping, atau lorong2 belakang kedai kat KL, atau bangunan lama kat georgetown. ajak geng, best!!!

    ReplyDelete
  19. taman tempat iols n de geng lepak2 di petang hari
    satu ketika dulu.... tahun errr... 1995-1996...
    sedap wehhh... makan coney dog sambil menjamu mata kat taman nih!

    ReplyDelete
  20. kita suke tgk gmbr yg no 2 tuh... cantik! ~

    ReplyDelete
  21. hahaha... akak pernah zoom kat celah2 daun yang bergoyang, tiba2 nampak penumbuk, dia tak lari tapi akak yang lari

    dah khatam ke baca novel tu?

    ReplyDelete
  22. ada lagi tak tulisan serembang di seremban???

    ReplyDelete
  23. kereta kunin kt header tuh... nmpak HOT..!

    ReplyDelete
  24. meh dtg site i kat U5, Shah Alam. bila u dtg, nti i on kan aerator tu.mmg sbijik mcm air pancut siap ada lampu lagi.hihihiiii.
    i bole adjust tinggi pancutan air tu ikut level yg u suka =)

    ReplyDelete
  25. lake garden skrg cantik..panggung anniversary pun dah baru..pergilah menembak kat situ..

    ReplyDelete
  26. amik gambar mamat kereta yg lepak kat a&w tu malam minggu pun best jugak..

    gi ke taman botani kat putrajaya.. cantik sgt view ..

    ReplyDelete
  27. ooo..taman tasik tu..selalu lalu nak balik bahau..hehe

    shah alam pun best gak..berapa kalori dah turun doc..bagus2..bersenam sambil menembak..

    ReplyDelete
  28. Oh... pernah pegi sini....

    Ada port sarapan baek punya dekat dengan pejabat gomen tu....

    kan?

    ReplyDelete
  29. cantik gambar tu!...view pun cantik..i like..:)

    ReplyDelete
  30. daddy...amek la gambar orang kawen..tembak mengenaa dahh tuee..tahniahh!!!

    ReplyDelete
  31. taman tasik titiwangsa.. tasik perdana.. memang tempat orang belajar menembak..

    p/s- tak silap saya A&W kat situ merupakan yang pertama di NS.. dah berdekad die duk situ.. ownernya bukan calang2 orang..

    ReplyDelete
  32. en_me - saya budak baru belajar...:P

    ReplyDelete
  33. GB - kat Melaka & Penang mmg byk historical buildings kan..best jadik subjek. Taman Tasik Tepeng tu semestinya..tunggu masa yg sesuai utk kembali ke sekolah lama saya tu..hehehe...GB selalu ke jogging kat Tasik Shah Alam?

    ReplyDelete
  34. miloais - tinggal Seremban ke dulu hakak???

    ReplyDelete
  35. ibuintan - hampeh kan...depa yg buat maksiat, kita pulak yg nak kena debik!..Novel tu saya dah khatam almost 90%...tapi kena selalu ulang & practice shoot

    ReplyDelete
  36. sahrom - kat mana ada tulisan tu?di taman tasik ni ke? saya tak perasan pulak

    ReplyDelete
  37. eh, bila nak ambik sy jadi model nih? haha

    ReplyDelete
  38. Pistachio - tu kereta penuh nostalgia :P

    ReplyDelete
  39. SyidaGorjes - cadangan yg mantap!! Nanti bleh ajak DrSinga,DrHani, DrZoul & en_me menembak sama..ekekeke

    ReplyDelete
  40. rasanya last pergi taman tasik seremban tu masa sekolah rendah dulu.. ada rombongan sekolah.. skrg ni baru terfikir napelah cikgu buat rombongan ke situ pula.. ha..ha..

    ReplyDelete
  41. Dee - thanks..saya mmg dah lama tak ke situ

    ReplyDelete
  42. Cik Pah - kat Putrajaya memang best kan..byk benda boleh ditembak :P

    ReplyDelete
  43. nurkass - saya jogging tak menentu sekarang ni..busy..~huhu..tu yg gebuuuuuuu hahaha

    ReplyDelete
  44. KLCC...
    dpt snap air pancut tinggi tu n menara sekali

    tmn tasik perdana...
    dpt snap pic sambil mencegah tut...
    ramai ooo kat sana tu...

    ^_____~

    ReplyDelete
  45. Gedek - yup..sekitar taman tasik ni byk pejabat gomen..dan byk port makan yg best, especially breakfast

    ReplyDelete
  46. lalink7 - tidakkkkkkkkkk..saya tak minat wedding photography..hahaha

    ReplyDelete
  47. Shaza - yup..tu mmg A&W pertama di Seremban...lepas ni ingat nak shoot A&W pertama di Malaysia kat depan Amcorp Mall tu

    ReplyDelete
  48. GC - jadi model iklan kicap boleh? ~haha

    ReplyDelete
  49. Hanis Azla - rombongan ke Taman Tasik Seremban..~hehehehe..memang lawak lah rasanya..mungkin zaman tu tak byk lagi tempat menarik kot

    ReplyDelete
  50. Ati Masrif - nak kena bawak super telephoto lens kalau nak tembak gambar2 couple buat kerja tak senonoh ni..ekekeke...

    ReplyDelete
  51. kalau pas ni aku nak pinjam senapang ko bawak gi Bali, ko bagi tak? hahahaha!!

    matilah statement, kena baling ngan pen jap lagi...

    ReplyDelete
  52. Wahida - senapang aku boleh gi Bali, tapi pemilik senapang pun ko kena sponsor ke sana jugak..ekekeke

    ReplyDelete
  53. tmn metropolitan kepong pun best! boleh main layang2 sekali.. :)

    ReplyDelete
  54. doc ske g jogging tasik sh alam? x pernah jumpa pun?

    kita suka g akuarium xian leng kat tasik tu...sukaaaaa tengok banyak2 ikan kat sane..hihi

    ReplyDelete
  55. ooo...taman tasik shah alam tempat yg selalu di lawati suatu masa dahulu...doc...minggu ni sy g shah alam, doc org shah alam ke???

    ReplyDelete
  56. mesti tak senang duduk nak menembak kan...

    ReplyDelete
  57. lenkali jerit, "polis polis", confirm budak 2 ekor tu lari tak sempat pakai seluar, hehehehe

    ReplyDelete
  58. cantik gambar-gamabar tu, dah betul-betul menembak sekarang ni.tercapai gak cita-cita murni tu ye.lepas ni tepek gambar kat kampung-kampung plak ye.kalau boleh.

    ReplyDelete
  59. Bagus2...gambar memang cun2..cuma tengah tunggu mana gambar org bercouple..hehehhee...joke...jangan marah ar doc, saya beli ubat kat makcik jual kueh...

    ReplyDelete
  60. MDT - yang dekat dgn MRR2 tu kan?mmg ramai or main layang2...best jugak

    ReplyDelete
  61. Zie - dah jarang jogging kat situ..

    ReplyDelete
  62. azian - saya asal JB. Duduk di Shah Alam on weekend..weekdays kat Seremban

    ReplyDelete
  63. norh - byk sgt aktiviti tak senonoh ..nak aja ambik gambar!

    ReplyDelete
  64. DLL - baik I jerit "pencegah maksiat datang!!!!!"
    ~haha

    ReplyDelete
  65. Cik Ina - ok..akan try ambil gambar suasan kampung

    ReplyDelete
  66. Fadzli - tak kisah lah kannn..asalkan ubat tu selamat, dan berkesan...tension kan resdung..

    ReplyDelete
  67. jogging ke sydney??? tercabut kepala lutut... lidah menjulur sampai ke peha lah jawab jer.... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...