Tuesday, April 26, 2011

Konon kononnya urban lah tu

Sambungan kisah semalam..kisah pergi shopping..

Aku ingat kat tempat urban macam The Curve ni, perangai orang pun urban..
Ye lah..masing masing tak mau kalah..
Minum kopi 12 hengget..makan mee itali 25 hengget..
Rupa rupanya lepas membuang, nak pam pun tak geti! ~haha
Apa beza urban dengan orang asli?
At least orang asli buang kat sungai, air nya mengalir jugak.
I am wondering ada ke malaun yang keringkan rambut ke, spender ke kat sini???

~ semua gambar dengan kamera henfon cokia aku aja.~

67 comments:

  1. dia keringkan siku tercelup kat sink agaknya, hehe

    ReplyDelete
  2. ade kot..hehe...manusia kan macam2

    ReplyDelete
  3. eh saya keringkan seluar basah kat benda alah tu~~

    *macam la luak kalau keringkan benda lain kat situ~~ceh~

    ReplyDelete
  4. ade jea orang keringkan bende lain doc,

    contohnye, baju yang basah dek pili air dlm toilet itu rosak menyimbah kluar. huh

    ReplyDelete
  5. hrumm..agak2 dkt rumah pun macm tu kot perangai diorang?

    ReplyDelete
  6. aku lebih suka guna tisu drpd mende alah pengering tu...




    .

    ReplyDelete
  7. herm.. kat tandas opis ni pun ada sign mcm ni.. padahal org yang buat sign ni yang selalu tak flush... sebab aku selalu terkena lepas dia.. tensi betullah...

    ReplyDelete
  8. kalau tisu habis; aku lap kat baju jer doc...

    ;0)

    ReplyDelete
  9. Saya kering kan gusi kat situ.... Sebab banyak sangat ketawa sampai tak kering gusi....!

    ReplyDelete
  10. dr;

    pernah keringkan baju kat situ sbb lenjun dek hujan lebat!!

    ReplyDelete
  11. makin moden dan urban tak semestinya makin bijak doc.. he..he..

    ReplyDelete
  12. hand dryer tu - banyak kegunaan.... selain keringkan tangan... bleh kering baju or kain yg kebasahan...

    iols paling hangin kalo ada yg tak reti flush ni
    rasa nak benam2 kan jahhhh umat yg tak bertamadun neh dalam mangkuk toilet tuh!~

    ReplyDelete
  13. keh2
    kekadang menda tagging tu utk standardize saje
    kire utk piawaian lah atau nama lain dia syarat dan protokol dewasa ini

    ReplyDelete
  14. pernah sesangat..

    saya pernah keringkan baju yg terbasah..

    pastu dlm cite mr bean pun seiap keringkan seluar bagai..haha

    ReplyDelete
  15. ade sy nampak ari tu die keringkan seluar anak die je.

    hehe.

    ReplyDelete
  16. sy org kampung, takleh pggil urban la. pggil sy rural mom to be. kah3x

    ReplyDelete
  17. Masalahnya kalau tak ada signboard lagilah tidak dilakukan. Dah nyata dan terang pun masih tak terbuat. Salah guna perkara biasa dah. Tak malu lagi....

    ReplyDelete
  18. urban? hahahaha!!!! luaran je dedi!

    ReplyDelete
  19. kalau kat Malaysia ni dah susah sangat nak bezakan yang urban ngan orang asli. hari tu depan mata makcik sorang lelaki pakai tie kemas bergaya cam officer selamba je buang kotak rokok kosong kat depan makcik. nasib baik firdaus tak sound, dia bisik kat makcik , kalau tidak dia yang malu budak 6 tahun sound dia.

    ReplyDelete
  20. kihkihkih....klo DD datang labuan jangan terkejut sbb ada papan tulis "JANGAN MELUDAH"..(lupa pla nak amik pic kat klinik petang semalam huhu)maknanya????

    ReplyDelete
  21. Ada orang keringkan tudung kat situ kot... :)

    ReplyDelete
  22. doc..tak pandai baca kot..kena tulis semua bahasa tu...

    ReplyDelete
  23. sebab ada la tu dia tulis tu..kalo zie pon bengang kalo org x flush,membara je rasa..hehe

    ReplyDelete
  24. pernah keringkan seluar anak

    tapi tu emergency...hehe

    ReplyDelete
  25. KOG - basah betul siku dia kan...~haha

    ReplyDelete
  26. Maya Mayana - saya cukup anti dgn spesis tak tahu flush ni!

    ReplyDelete
  27. Bujal - luak lah...setiap pengeringan menggunakan elektrik...~haha

    ReplyDelete
  28. MasZuber - saya pernah nampak sorang apek ni keringkan kasut!

    ReplyDelete
  29. sayangsayangibu - saya pasti, spesis yg tak flush ni, kalau kat rumah sendiri, mesti tak buat macam tu...

    ReplyDelete
  30. tasekM - I like both..lap pakai tisu, dgn guna dryer..

    ReplyDelete
  31. RatuKebaya - hahaha..lawak betul!

    ReplyDelete
  32. azrina307 - kalau baju putih, susah oooo..:P

    ReplyDelete
  33. Gedek - bro, pernah tak shot self portrait dlm public toilet??

    ReplyDelete
  34. littlehumblelynn - okeh..saya dah ada idea lah lepas ni kalau nak masuk mall, baju basah ~haha

    ReplyDelete
  35. Hanis Azla - setuju!! dan duduk bandar tak semestinya lagi maju otaknya...

    ReplyDelete
  36. miloais - sangat hairan kan hakak, susah sgt ke nak tekan flush tu??? bukannya kena angkut air dari telaga pun

    ReplyDelete
  37. alien - protokol yg selalu org langgar..

    ReplyDelete
  38. Cik Pah - pernah try keringkan rambut tak? ~haha

    ReplyDelete
  39. Miss B - nasib seluar anak...bukan spender..kekekkee

    ReplyDelete
  40. GC - rural ke, urban ke..yg penting akal...:)

    Kalau duduk Bangsar pun, tapi perangai hazab, tak guna jugak...

    ReplyDelete
  41. Kakzakie - saya hairan, saya malu tgk benda2 basic (macam kena flush, kena buang sampah dlm tong sampah) pun kena di ingatkan, dan dibuat signboard di Malaysia ni...

    ReplyDelete
  42. GB - luar urban, dalam ulu...haha

    ReplyDelete
  43. Cik Ina - zaman dulu, org pakai kemas bergaya ni, sesuai dgn perwatakan dan adabnya...zaman sekarang, pakaian boleh menipu watak sebenar seseorang..

    ReplyDelete
  44. Norhafiza - haha..saya tengah kumpul duit nak ke Labuan..nak tangkap gambar byk2 kat sana...

    ReplyDelete
  45. Miecyber - kelakar yang menggeramkan

    ReplyDelete
  46. Erna - entahlah kak..rasanya faham, cuma otak tu bebal...

    ReplyDelete
  47. Zie - rasa nak bako aja kan...haha

    ReplyDelete
  48. Ati Masrif - saya tak kisah sgt bab dryer tu...yg benci pasal org tak tahu nak flush tu..~huhu

    ReplyDelete
  49. haha..pakai henpon je? tangkap lah pakai dlsr! baru ngam gambar toilet..hehe

    ReplyDelete
  50. ada je makhluk yg akan guna benda tu untuk tujuan lain, percaya lah!

    edd i on 31/5

    ReplyDelete
  51. Cik Betty - tak kowser nak usung dslr dalam toilet! Haha

    ReplyDelete
  52. SyidaGorjes - good luck...dan selamat makan semua wish list b4 your confinement ...hehehe

    ReplyDelete
  53. lagi satu aku sakit ati kalau masuk toilet duduk dia pegi panjat cangkung atas toilet bowl tu...mmg mcm celaka!!

    ReplyDelete
  54. wahida - hahaha..itu mmg spesis sakai gila..pi cangkung atas toilet seat!!

    ReplyDelete
  55. bila tandas kotor ..mmg tak lalu dah munna nak membuang hajat..sanggup tahan dulu...

    ReplyDelete
  56. ko dah ke workshop canon lom?
    wiken ni ada..
    kat PJ..

    ReplyDelete
  57. hahaha... ingat kes dua tahun sudah semasa kursus di sebuah hotel, seorang amoi selamba badak je keringkan G stringnya kat situ... kaler merah lagi

    ReplyDelete
  58. pasal perangai org ni mcm2.. bijak pandai pun kekadang selamba aje tak flush. budak2 lagi reti. itu yg kena jugalah diletakkan peringatan2 gitu.

    ReplyDelete
  59. kitorg penah try keringkan baju
    hehehe.. tapi lambat! so, memang takleh la

    ReplyDelete
  60. haha..
    saya pun pernah keringkan lengan baju..hehe..
    erkk..takpe kan..hehe

    ReplyDelete
  61. jenis tak reti bahasa ni la yang kena bubuh sign mcm tu,
    itu pun still buat bodo je, kat sini nampak bila mind set da kata bukan hak milik dia jadi diorg akan berkata ade aku kesah..:)

    ReplyDelete
  62. Mentality dah terbiasa. Peduli apa pasal orang.

    ReplyDelete
  63. doc...
    serius tak pernah masuk sini...lalu jek...heheheh

    ReplyDelete
  64. bro..you go hard with the aborigine man..diorang pun dah maju beb..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...