Wednesday, April 27, 2011

Kau dan Aku.

Salam pagi Rabu..
Pagi yang ceria, sebab mengyu menang 2-0 awal pagi tadi..hip hip horayyy!!  :)


Pagi ni takde gambar..
Just cerita..

Kisahnya..

Aku terdengar staff aku berbual kat henfon..dia berbual dgn suami dia. Nama staff aku tu Zeta Jones..


Zeta Jones:  " bang, kau jangan lupa ambik ok..aku dah siapkan tadi...nanti kalau kau..bla bla bla....aku pulak..bla bla bla..."

Gulp!

Benarlah bagai dikata oleh staff aku yang lain..
Bahawa Zeta Jones ni bila bercakap dgn laki dia, main kau aku aja...dan memang kasar bunyinya..
Dan sebab tu dia pernah makan penampar jepun laki dia..gulp!

Aku dan mommyZiyyad most of the time ber- I You aja..
Tiba mood romantik, aku ber-ayang dgn mommy...:P

Korang ber- apa dgn pasangan korang..??

Aku tahu, ada pesen org2 dulu guna bahasa 'aku' aja bila bercakap dgn bini..

Tapi ni si bini pulak cakap 'kau aku' dgn laki..

Dan dia tak tua pun lagi..baru 25 tahun..anak 2.

41 comments:

  1. herm... selalu terasa pelik bila dengar kawan bercakap hanya guna kau/aku dengan mak abah diorang.. rasa macam tak hormat je.. dan sungguhlah tak sopan bila orang lain yang dengar..

    tapi dengan en. suami tak terfikir pulak nak berkau/aku... ooh.. terbelit lidah..

    ReplyDelete
  2. mebi dorang memang jenis camtu... biasa sebab dorang start dari kawan baik yang dah bertahun2 berkau-aku

    tapi ada jugak yang berkau-aku bila tengah perang! haha

    ReplyDelete
  3. erk, die cakap ngan abang angkat die kot..

    p/s- jarak umur saya dan encik suami ialah 7 tahun, jadi saya lebih selesa panggil die abang.. die panggil saya?? biarlah rahsia.. ngeh ngeh ngeh..

    ReplyDelete
  4. sgt tak sesuai okeh guna aku kau...anak2 dgr mcm mana? lagi satu aku rasa bila panggil panggilan mcm tu mcm tak respek dan takde ciri2 romantik langsung...

    kalau aku citer apa laki aku panggil aku, aku takut ko muntah kuning lak kat klinik ko nnt..hahaha!!

    ReplyDelete
  5. Tahniahlah.
    Man U dah confirmed masuk final punya.
    Juga juara Liga BPL.

    Saya jarang beraku-kau dengan wife.
    Kecuali kalau tengah perang.

    Dengan patient yang dah biasa,
    saya selalu beraku-kau.
    Senang sikit nak marah kalau degil sangat.

    ReplyDelete
  6. engkau dan aku ada punya persamaan
    bagai alam diciptakan saling bergandingan

    ---ehem, bukan saja boleh masak dan makan, malah boleh menyanyi macam ning b :)

    ReplyDelete
  7. saya tak pernah ber aku-kau dengan boypren saya selama 4 taun kapel.

    tak berani.

    hehehehehe.

    ReplyDelete
  8. makcik pun spesis zeta jones tu...tp x plak kene makan penampar.....
    tapi bile berabang sayang...macam pelik plak die dengar...badang cakap biar rock cam org dulu2...janji eppy..namapk cam kasar...tp cool...
    kadang2..ade gak panggil manje2...heheheehhee
    time kenal dulu..saya..awak..keh..keh..keh...

    ReplyDelete
  9. ber abang dan berdot..dot..dot...haha...memang ada pesen mcm gitu...esok anak tanya kenalah sedia jawapannya :) org kita dh kawin makin tk romantik ke?

    ReplyDelete
  10. Berbelas tahun dulu pun kakcik pernah terkejut mendengar rakan sepejabat berbahasa kau-aku dengan suaminya. Bagi kakcik, itu sungguh kurang sopan!

    ReplyDelete
  11. belom dapat anak Abang panggil NO, lepas dapat anak Abang panggil MAMA tp No tetap maintain panggil ABANG hihi..tp DD jangan terkejut klo org Labuan/Sabah/S'wak, anak2 bahasakan AKU/KO bila cakap ngan makbapak dorang..cuma No pantau anak2 No spy jgn terikut mereka...kaso beno bunyik nya kan huhu..

    ReplyDelete
  12. tak sesuai.. mmg tak sesuai.. no good.. no good..

    ReplyDelete
  13. Saya - Yang...
    I - you...

    blom penah lagi guna kau -aku
    even time perang pun
    iols masih guna I - You
    even time marah sangat pun - paling2 pun iols guna awak

    kau-aku ni... kalo ngan kawan2 boleh le...
    tu pun sokmo iols ngan geng
    iols - uols - weols -

    if not - guna I - You jugak lah...

    ReplyDelete
  14. uishhhhh..
    kasarlah panggilan kau aku tu..
    panggillah lembut2 sikit..barulah harmoni..
    tak gitu doc..hehe

    ReplyDelete
  15. dalam citer yusop aslam, asben and wife main aku kau jugak. kehkehkeh!

    ReplyDelete
  16. ahahhaa...gile ganas bahasa..muda lagi,tua setahun dr zie jek kalo 25..haha..anak dah dua? oo,kawen awal..

    zie gunaaa...ehem..ehem...tapi kitorg x guna mama papa ibu babah or whatsoever oke..budak2 gedik zaman skrg je yg x kawen lagi tapi guna nama mcm tuh..

    kami panggil panggilan melayu aje..hehehehe

    ReplyDelete
  17. Gudlak Mengyu...
    Arsenal dah bungkus...
    Harap2 Real M bertahan sampai final..

    ReplyDelete
  18. munna guna ummi dan abah...sebab senang anak nak ikut panggil sekali...

    yg tak tahan blm kahwin dah panggil daddy dgn mommy....

    ReplyDelete
  19. kita dgn suami pggl -loh kong!!dia pggl kita loh po!!hehehe..

    ReplyDelete
  20. makcik panggil sayang, dia panggil makcik sayang. sama-sama sayang.

    ReplyDelete
  21. beza umur kami cuma 5 bulan.i tak reti nak panggil dia 'abang' sbb macam geli je lidah i ni.nak muntah pun ada (sbb tak biasa, kan).so we stick to papa and mommy je.

    ReplyDelete
  22. Kakak rasa janggal pulak kalau panggil suami/isteri aku/kau ye... Macam kasar pulak.

    Kakak bahasa diri nama. Panggil abang/dear....

    ReplyDelete
  23. Adik lelaki Ate muda 4 tahun dari isteri dia, tp awal2 dia dah suruh isteri dia panggil dia abang.. biar ada respect, gitu katanya.

    Pak Busu Ate panggil arwah isteri dia 'TAN' (Intan berlian ;)

    ReplyDelete
  24. aku guna 'maknya-paknya'

    hahahha

    oercaya tak??

    ReplyDelete
  25. Aku engkau kool juga lah...

    But not for me...! Haha

    ReplyDelete
  26. akak pun ber I, U juga.. tapi bila panggil tu gunalah sayang, baby and nama yg hanya kami berdua aje yg tahu.. bila dengar suami isteri beraku dan berengkau ni kita pula yg rasa tak best kan.. tp org dulu2 mmg selamba guna panggilan tu kan..

    ReplyDelete
  27. ler.. kita biasa guna nama kita atau.. bahasakan diri kita mama... husband pulak..either ayah atau abang..

    tapi kita pernah dgr org beraku kau ni.. biasanya org jawa kan?

    ReplyDelete
  28. ganass nya minah tu..

    mummy papa tau ai you

    kekadang nak tu laling or sayang

    kalau marah...panggil nama penuh...boleh..hehe

    ReplyDelete
  29. saya rase mesti diorang tuh geng kamcing dari kecik..pastu di paksa kahwin oleh ibu bapa masing masing..tu yg takleh nak tukar nama panggilan tuh

    ReplyDelete
  30. isk isk..cam kasor je kau aku..dulu ms lom kawen sy ber-ayang-baby ngn suami skang dah kawen ber-papa-mama plak..

    ReplyDelete
  31. kalau org jawa, aku tu mmg sopan lho..

    i pakai i u..atau yang..n bi...romantis gitu..

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum.
    Sebaiknya saling menghormati suami isteri direalisasikan melalui panggilan manja dan kasih sayang, bukannya kau dan aku saja. Kalau macam tu, nampak tak ada beza pula antara orang yang disayang dengan kawan-kawan kita.

    TQ

    ReplyDelete
  33. janganlah camtu sekali... hormatlah itukan suami

    nanti anak2 pun ngikut sama

    ReplyDelete
  34. dulu ada sowang member ofis akak, bahasakan dirinya 'kami' bila berckp ngan suami, akak jadi pelik

    ReplyDelete
  35. Abang, ayang

    abah, ummi..

    kalau kau aku tu macam tak sesuai je walaupun cantik macam zeta jones, mau aku ntinggal..!!!

    ReplyDelete
  36. yeayy MAN U menang..xsempat updatee..nasib doc dah update..ahhahaha

    saya ber'awak' ber'saya' macam baru 1st time kenal dulu2..

    ReplyDelete
  37. kau aku kasar? bila berdoa guna gantinama apa?

    ReplyDelete
  38. saya bahasakan "kamek-syg" dengan husband saya..
    kami kan ckp bahasa sarawak dkt rumah..

    tapi bila saya marah, saya ckp bahasa melayu semenanjung, heheheh

    ReplyDelete
  39. heeee macam saye jekkk. ahaks, sbb kitaorg kawan jek dulu lagipun gaduh gaduh waktu mula kenal,hahaha sekali tak sangka dia bf saya, dah nak 3 tahun dah. aku kau aku kau. tak romantik punnn. tapi kadang kadang keluar perkataan sayang jugak, tak pun. aku hang. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...