Friday, April 29, 2011

JJ (Jumaat Jiwang)




Salam Jumaat, salam penuh jiwang....ekekeke..
Sempena majlis akad nikah kawan baik aku, si William pagi ni dengan tunang dia, Kate,
aku teringat nostalgia lagu lagu zaman cinta..

Lagu kat atas tu ialah lagu utama dalam klip video majlis perkahwinan kami..
So, setiap kali lagu ni berkumandang kat radio, kami akan tersenyum, dan terasa jiwang karat..ekekeke..

Ada lagi beberapa lagu..tapi lagu Faradhiya, Bertakhta Di Hati ni, cukup bermakna buat kami..


Apa lagu jiwang anda? :P


ps: buat rakan yang tak boleh bukak Youtube macam Bujal tu, aku tepek lagu Faradhiya ya...hehehe...kesian youtube kena block, takpa lah, korang boleh layan youtube sampai lebam kat rumah.

38 comments:

  1. lagu jiwang kitaorg lagu jepun kut..sai kono kisu watawa kono feri wanara shita..niyaku tesetsu nai kori..lalalala..

    pagi ni pon teringat lagu jiwang psl willian nk kawin ngn kate..n esok my anniversary..

    ReplyDelete
  2. lagu anuar zain sedetik lebih...kami siap buat slide show guna lagu tu lg...

    ReplyDelete
  3. jiwang di pagi jumaat yang dingin ini.. hehhehee..

    bila kenang pasal zaman cintan cintun dulu, terus saya teringat kat satu lagu popuyar bryan adams..

    ReplyDelete
  4. tok dukun ...

    hari ni takde tazkirah ke..

    dah tukar jiwang pulak yek doc..

    hehe..jgn mare..kita guwau2
    coz...i happy today


    ^_____________________^

    ReplyDelete
  5. wahhh..
    tak sangka doc pun ada lagu jiwang..
    mesti bangga mommy ziyyad kan..

    ReplyDelete
  6. Realiti dan fantasi, crosfire....hehehehhe...layan jiwannnggggg

    ReplyDelete
  7. Jumaat pulak menjadi jiwang..hehehehhe..

    wahh lagu yang punya lirik yang menarik..suka jugak karaoke lagu tue..

    lagu jiwang saya dan jbwood, lagu kumpulan Samsons 'Kenangan Terindah'..hohohoho

    ReplyDelete
  8. jiwang di pagi hari yg sejuk dingin....

    my hb not jiwang2 type lorrr
    hahahahha

    ReplyDelete
  9. Jangan masa nak inject patient tetiba senyum dan otak menerawang terkenang lagu Fara sudah....:)

    ReplyDelete
  10. apasal aku takde lagu jiwang eh? oh..sebab suamiku tak romantiklah..huhuhu...

    ReplyDelete
  11. mmm apa ek...banyak sangat hehe..tp meremang bulu roma bila dengar lagu 'Jika Ditakdirkan Jatuh Cinta-Spring'

    ReplyDelete
  12. alamak, kenapa sy takde lagu cinta eh? padahal bkn lama sgt pn zaman cintan cintun sy. haha

    ReplyDelete
  13. Lagu "Gunakan lah Bahasa Kebangsaan Kita.."

    (eh... takde lagu lah..)

    ReplyDelete
  14. kc pn suka lgu faradhiya tu. lgi satu, rugilah tk dpt tgk bestfren awak kawin sbb ari ni kita kerja dan baliknya nnt entah la tak tau pkl bape. SEdihhhh .. ex-boipren kawin tk dpt nengok. hahaha

    ReplyDelete
  15. hehehe...kita pun suka lagu2 hits faradhiya tu..

    satu lagi.. sonata musim salju - hazami tu..
    kita sangattttt suka lagu tu

    dan..byk lagi..tak terlist dibuatnya..hehehe

    ReplyDelete
  16. i xde theme song, maybe we r not that romantic type after all.hehehehehehe

    office i xde block apa2.i lerf my office!

    ReplyDelete
  17. nasib ada letak lagu faradhiya.. mmg tak leh nak tgk sebab kene block..

    sentimentallah jadinya pagi ni ye

    ReplyDelete
  18. lagu jiwang GB adalah lagu sailormoon R!

    penah tgk tak kartun tu? ngeh ngeh ngeh~

    ReplyDelete
  19. takde lagu jiwang nya munna ngan en. abg...kami suka lagu yg ceria aje...

    ReplyDelete
  20. Jejaka Jiwa juga pun boleh
    kekekeke

    ReplyDelete
  21. huhuhuhuu...tetibe rase daddy ni jiwang gak..siap farahdiya punye lagu lagi....
    makcik suke lagu baik-baik sayang....memang tangkap gayut kat ranting pokok lah kalo nyanyi lagu tu...huhuhhuhu.....

    ReplyDelete
  22. Daddy ziyyad..opis punya pc..tak cuba lagi bukak youtube..laptop pulak bisu..jadi tak dapat le tengok..dan dengar..

    ReplyDelete
  23. hmm

    walopun x kawen lagi, ex-BF saye penah nyanyi lagi more than words dengan gitar depan saya. so bile dengar lagu tue, mesti terkesima kesetika ;p

    cinta monyet dulu kala.

    ReplyDelete
  24. doc ko jangan cakap bujal je kat opis makcik ni pun sama ye you tube tak boleh bukak.cian kami. lagu jiwang makcik lagu ella kot, farahdiya makcik belum sempat minat lagi tapi suara dia okeylah.

    ReplyDelete
  25. kat tmpt akak pun you tube kena block juga ni.. hu..hu.. tp best kan bila ada lagu dalam video klip perkahwinan kita.. bila dengar aje terasa mcm kembali di saat dan ketika waktu itu..

    tp masa akak kawen takde video klip2 semua ni.. jdnya dengar lagu selamat pengantin baru kat majlis org pun kami dah tersenyum2 juga.. he..he..

    ReplyDelete
  26. utube boleh tapi FB tak bolehkat ofis ni. budak2 kat sini dok gila main game masa tuh. Kena bawak bband tapi macam siputlah pulak.



    kita layan lagu underground jer dulu doc. abg pun tpanjat.


    sekarang tukar sikit jer;indies. Dah tua-tua pun cenggini.tak salah kan ? ;0)

    ReplyDelete
  27. ini lagu aku masa bercinta gak bro...cewah jiwang gitu...

    ReplyDelete
  28. nampak Tuanku Mizan semalam kat majlis kawan kau tu

    ReplyDelete
  29. layan layan...gua pun nak tanya macam uncel gedek

    ReplyDelete
  30. hehehe ni lagu putus cinta dulu, nyanyi ka karaoke dgn kawan kawan. tang jerit jerit tu paling besh, ader feelllll gituwwwww. haha

    ReplyDelete
  31. sesekali dgr lagu2 jiwang ni best jugak kan...

    ReplyDelete
  32. heheheh...lagu jiwang memang sedap...siap bleh berangan sekali..heheheh

    ReplyDelete
  33. assalamualaikum doc....

    depa org kaya dan VIP..kawen 1 dunia tgk kan..sy dulu kawen, sedara mara dengan kekawan je la yg tgk hahahaaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...