Thursday, April 28, 2011

Geng Gomen Putrajaya Kaki FB ?


20 juta hits di Facebook pada waktu kerja, untuk bulan lepas, bagi penjawat awam di Putrajaya

~haha

Itu yang guna komputer opis.
Yang guna telefon pintar?
Yang guna iPad / Galaxy Tab?

Aku pun ber FB masa keja..kih kih kih..
Sebab aku bosan, takda patient mai..Bila patient berderet, dah tak leh nak blog/FB bagai..
Semalam petang aku ber -FB panjang woooo...
Mereka-mereka itu tahu lah, sebab mereka itu pun geng blogger jugak!  :P

Bagi aku lah, tak ada salahnya penjawat awam nak FB.
Asal kan jangan mengabaikan tugas dan tanggungjawab.
Jangan bila orang datang nak berurusan, mata dok meliar tengok status FB.

Harapnya ada status penjawat awam yang ber blog pula dikeluarkan selepas ni..:P

46 comments:

  1. ekceli bukan penjawat awam jahhh yg berfesbuk time keja
    yg swasta pun sama jugakkk!~

    pakkal lah kat my opis dah block
    kalo tak - iols pun sama jugakkkkk!
    muahahahaha

    ReplyDelete
  2. banyak jabatan yang boleh bukak fb 1 jam je time lunch

    ReplyDelete
  3. doc...
    abis arrr....kat sini baru je boleh bukak FB...kl tak mmg pas opis hour laaa baru leh bukak...(nak sambung marking, kang cakap i curi tulang plak asyik berblog n FB...)hehehehe

    ReplyDelete
  4. Akak kat opis pun bukak blog, dan FB. Tapi just update saja. Sambil bekerja.

    Kalau terlalu asik sangat pun tak elok. Kacau focus. Kalau yg asyik game tu lagi haru..Berpada2 lah kan.

    ReplyDelete
  5. hehe.. sungguh terasa menusuk kalbu post ini.. hihi.. yang penting penuh wawasan, saya suka. hehe

    ReplyDelete
  6. Makcik suka blog sahaja.. fb makcik dah bersawang tau Dr... :)

    ReplyDelete
  7. banyak cam tu ada kat tempat tut tut, dia sibuk melayan main games daripada melayan kita kat kaunter. member sebelah tengah sibuk.waktu keja sepatutnya tak boleh dicampuradukkan ngan kerja main-main. cam kita lainlah bukan keja kat kaunter atau cam doc sendiri bos.

    ReplyDelete
  8. betul tu
    kadang kita tak de keje org lain ada
    dari duk melangot baik bersosial di FB
    hehehe

    ReplyDelete
  9. oooo...tu pasallah
    masa kita gi buat IC
    depa kat opis tu bz depan pc...

    hehe...ada sesiapa terasa tak??
    soliiii...hehehe

    ReplyDelete
  10. doc...
    nak mengaku betul jugekkk...

    kikiki...

    :p




    .

    ReplyDelete
  11. kihkihkih terKANTOI sudaaaaa..syarikat abang pun siap ada yg MONITOR kot2 berFB waktu keje disemua cawangan hihi

    ReplyDelete
  12. kat ofis saya ni semua kena block kecuali blog..
    server pun kena block kecuali explorer jek..huhu..

    ReplyDelete
  13. hehe..sy ingat kat putrajaya diaorng pantau..husband sy pon berFB gak waktu keje bila free..sy x minat fb..

    ReplyDelete
  14. Aku sokong sesangat..jgn abaikan kerja dah la..lain la ko tak kerja, makan tanggung..hehehhe

    ReplyDelete
  15. Saya fb dah jemu..blog je masih sawan..hehe

    ReplyDelete
  16. mereka-mereka itu terasa tahu~

    tapi tetap berbangga sebab berjaya cipta komen terpanjang di dinding muka buku model mrsm tepen itu. hikhikhik!

    ReplyDelete
  17. betulx2 kalau tgk kat onchat tu kekadang bersepah org yg bekerja online...tapi kalau dh mengadap fb tu boleh terabai juga keja.

    ReplyDelete
  18. hahahah..oh terasa..tanggungjwb hakiki jgn dilupakan..stuju tue doc...hehe

    ReplyDelete
  19. hahahhahaaa...kak GB,betul tu kak GB,mencatat rekod bg wall beliau..haha

    ReplyDelete
  20. BerFB bila perlu jerk.. dan nak tau gak status terkini..kan..kawan2.. :)

    ReplyDelete
  21. uishh.....lagi dahysat depa ye..

    ReplyDelete
  22. kalau kualiti kerja tak terjejas takpelah...

    ReplyDelete
  23. sya stuju dgn awak, slagi tak mengganggu keja, tak apa.

    ReplyDelete
  24. lawak gambar katun tu. sebenarnya lebih ramai yg leka dgn fb drp yg guna betul2..he..he.. doktor kak liza ni jarang buka fb. apa2 message kena call atau terus jumpa dia.. adehhh..

    ReplyDelete
  25. kawan makcik seorang pekerja gomen di putrajaya bahagian jabatan perdana menteri gile FB...x tau camne sambil buat keje sambil ternak ladang...kemas restaurant..jual bunga...byk jugak keje die buat...huhuhuhuhu....x leh cakap name..cian kt die..penat dapat keje bagus2 camtu...huhhu......seb baik kt tmpt makcik dh kene block.....

    ReplyDelete
  26. sy penjawat awam tp bukan putrajaya--PJ..heehhee..tp yg bestnya di jabatan ni..FB kena block tp blog ok lak..hehehe

    ReplyDelete
  27. saya juga termasuk dalam kategori itu .. hahaha tapi saya cuma berfb waktu lunch antara jam 1 hingga 2 ptg sahaja.

    teringin nak add awak !

    ReplyDelete
  28. minta izin .. saya dah linkkan entri ini dalam fb saya sebentar tadi. boleh kan ?

    ReplyDelete
  29. siapalah yang makan cili hari ini. mak oiii pedasnya sampai telinga. Kakak bukan pejawat awam dan tak rajin berfb....

    ReplyDelete
  30. fb n blog dah kena block kat hosp sy..tp saya bawak brukband....ngeeeee..tp kalau x da patient/ rehat/tak de keje je baru bukak tau..

    ReplyDelete
  31. saya penjawat awam..
    tapi setuju dan tidak sebenarnya..

    setuju : yeee..memang ader yang berfb time keje.

    tak setuju : sebab gomen block fb time keje.boleh bukak before 7.30am n lunch time 1-2pm sajer..

    okiesss...tapi tak marah pun..hehe

    ReplyDelete
  32. x kisahlah...janji kerja siap..itu yg penting..

    ReplyDelete
  33. kerja siap penting.. walaupun berfb.. balance 5 minit fb, 5 minit keje..

    ReplyDelete
  34. kalo swasta tak kisah sgt kot.. kalo gomen, tak besh la.. haha..


    * ada ka yg nak marah dgn komen ni?

    ReplyDelete
  35. hebat pengaruh FB ni ya, time keje pun sempat lg online...(*_*)

    ReplyDelete
  36. aku rasa kalau mereka-mereka itu berkumpul 8 mata, mau borak sampai keluar embun jantan... hahaha

    ReplyDelete
  37. yupp, kalau kerja siap, apa salahnya kannnn?

    ReplyDelete
  38. saya keje gomen gak

    tapi time keje tak de fb dan blog, diharamkan

    ReplyDelete
  39. kan dah kantoi..
    patut ah emel dah berbulan x berbalas..
    kata mesra pelanggan..chaittt

    ReplyDelete
  40. seb baik ai di shah alam..tak terasa sangat..hahahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...