Monday, April 18, 2011

Gedek! -ish

I decided to make this entry, as I admire the sheer determination shown by this fellow blogger, who I called 'Bro Gedek'

He makes an effort to capture daily image of his face, with various backgrounds, which he fondly called 'Self-Portraits'

And gosh, he does has a sweet, young voice too ! Check this out guys!!   : P
capturing self image with a bulky dslr is really an affair ! I set the focus point towards Hj.Zahari, not me.

Me, posing with my beloved, respected father in law, Haji Zahari.
He is confined to the ripple mattress for almost 2.5 years.
He succumbed to a haemorrhagic stroke, when Ziyyad was just a one month old baby.
Decompressive craniectomy and removal of clot was done, and he is now in a persistent vegetative state

He taught me the real meaning of being zuhud, being down to earth.
Despite of his high flying career prior to the illness ( he was a state director of a government agency), he preferred to mix around with the lower rankings staff, and those staff loved him so much.
He hate corruption, he refused bribery, he rejected twice the Datukship awards.
He taught me the importance of performing solat in jamaah, at the mosque.

I am really hoping he will regains his consciousness, so at least he can play around with Ziyyad, just as what he did 2.5 years ago. Amen..

30 comments:

  1. Doc dah cam gedek je. tolong tulis bahasa melayu boleh, makcik bab omputih ni kena baca sambil nengok kamus kalau ada translate okey gak.

    ReplyDelete
  2. down to earth
    not everyone have it

    ReplyDelete
  3. (Tersembuq ayaq liuq Ate baca N3 doc)

    Believe in miracle, dont give up. Keep praying. Allah hear our dua. He will regain his consciousness, Insyallah. Amin.

    ReplyDelete
  4. hope datuk ziyyad akan sembuh spt dulu dan dapatlah bermain ngan ziyyad and cucu baru nanti..insyaAllah..sama2 kita berdoa..

    ReplyDelete
  5. saya doakan yg terbaik!


    susah nak jadik humble kalau duit dah banyak. Sapa yg berjaya buat tanpa mengundang umpatan dan cacian, saya mmg tabik!

    ReplyDelete
  6. Amin..semoga atuk Ziyyad sembuh mcm 2.5 tahun dulu..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum..

    walau saya tak berapa faham akan english tetapi saya dapat menangkap maksud entri ini..semoga beliau cepat sembuh dan senantiasa menceriakan hidup doc sekeluarga

    ReplyDelete
  8. *tp sumpah zie gelak2 masa mula2 doc tulis entri letak gambar mcm uncle Gedek..haahahaaa

    ReplyDelete
  9. orang slang nih.. sampai sanggu pbayar utnuk dapat title datuk..

    moga kesihatan fil dr.. akan bertambah baik.. insyaallah

    ReplyDelete
  10. semoga atuk ziyyad sembuh seperti sediakala...amin...

    aku ingat aku salah masuk blog tadi...kehkeh...

    ReplyDelete
  11. Menyahat hati lak pagi2 isnin ni baca entry ni....smoga Allah berikan apa-apa saja yg terbaik buat dia...Amiinnn

    ReplyDelete
  12. sad to read this :(
    hopefully,dgn kuasa & rahmat ALLAH he will regain consciousness..insyallah!!

    doc;idea tangkap gambar sndr agak menarik gak!!

    ReplyDelete
  13. moga father in law u akan sembuh..insya-allah..kuasa Allah sapa yg tahu kan..

    ReplyDelete
  14. semoga datuk ziyyad sembuh seperti sediakala..amin..

    ReplyDelete
  15. beliau dah dapat pun pangkat datok. yang ni takleh rejek2 lagi dah. :)

    semoga beliau kembali sembuh seperti sediakala. amin~

    ReplyDelete
  16. sedihnya.. semoga insan sebaik beliau cepat sembuh dari penyakitnya..

    ReplyDelete
  17. sy mendoakan kesehatan baik dan hati yang tenang buat ayahanda in law itu. amiinn

    ReplyDelete
  18. hai. macam uncle gedek tapi uncle lagi hensem. thihhihihi

    ReplyDelete
  19. Harap fil cepat pulih.....:-(( mak makcik sempat tidur kat ripple matress tu 11 hari saja.

    ReplyDelete
  20. semoga atuk ziyyad cepat sembuh...

    dedi ziyyad..org sakit..mana bleh main tangkap2 gambau...hehheh

    ReplyDelete
  21. soli..td singgah tak leh komen
    time out pulak...

    bila berwajah serius tu
    terserlah kekacakan doc tau :)

    pasai ni mummy ziyyad terpikat gitu...

    p/s: kak ati dah jwb pada n3 ptg tau

    ^____________^

    ReplyDelete
  22. semoga datuk ziyyad cepat sembuh. aminnnn...


    * nak letak gambar sendiri jugak lah lepas ni.. hehe

    ReplyDelete
  23. Alamak! Jadi la Doc!

    Baju pon dah sama hitam!

    Simpan rambot tu kasik panjang... !

    BES BES! Terharu gila!

    (Semoga Datuk Ziyyad tabah)

    p/s: Setuju dengan komen dari eLL...

    ReplyDelete
  24. semoga ayah kembali sihat..teringat pula cara Abang kat opeh..lebih kurang macam tu la. walopun pangkat takde la tinggi mana tp suka bergaul dengan staff sbb katanya kita sama je..adal dr bawah juga..rasuah, pantang beno dia dengar..awal2 ditolak klo ada yg berminat..org bisness ni mcm2 perangai yg ada..alhamdulillah, ada masa kami jemaah brsama..

    semoga DD pun menjadi suami mithali ya..amin

    ReplyDelete
  25. moga tuan haji cepat sembuh. sama-sama kita doakan. kesian dia..tentu perasaannya pun terganggu bila terlantar begitu.

    maaflag daddy ziyyad, tak leh nak focus gambor belakang laa. *(^_^)*

    ReplyDelete
  26. moga ayah DZ cepat sembuh...
    seronok kan dapat berdamping dgn
    orang yang 'down to earth' begitu...
    satu pon belum tentu jumpa ~

    ReplyDelete
  27. 1.Muka u mmg tak bole blah...hahahahah
    2.I hope ur FIL will regain his consciousness, insyaallah.

    ReplyDelete
  28. hehe

    konfius td.

    igt uncle gedek!

    hehehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...