Wednesday, March 9, 2011

Santai Petang Rabu

Macam mana lah minda orang Melayu tak terjajah dengan pelbagai perkara mistik...
                                                                                -
                                                                                -

                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -

                                                                                -

kalau tiap tiap hari kat tv di sogok dengan cerita hantu
-
-
-
-
-
-
kalau filem -filem semua nak ada unsur hantu..termasuklah cerita hantu lawak
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Kesian kan..
Tak cukup burung hantu tu diberi nama 'hantu'
ps: gambar dirakam di zoo tepeng.


Ditambah stigma nya lagi sebagai "pencarik kafan"

Zalim manusia ni kan..
Cute apa burung hantu...makcik mommyziyyad ada bela sekor..
Nanti2 saya tangkap gambarnya.





37 comments:

  1. tak suka tgk citer hantu..
    tak suka jugak kacang hantu

    ReplyDelete
  2. nanti aku letak gambo mata burung hantu kat blog aku.. hehehhe

    ReplyDelete
  3. skrg ni sume follow the market, kan. 1 cite hantu meletop, sume producer nak buat cite hantu. tu yg tv hantu, wayang hantu .. mcm-mcm hantu!! hihi ..

    ReplyDelete
  4. Ibu kita suka sgt tgk citer2 hantu. Puas dah cakap citer tahyul ni tak elok untuk minda cucu2 dia yg kecik..tapi org tua, susah nak tegur..apo nak di kato.

    ReplyDelete
  5. sapelah yang bagi nama burung hantu camtu.. motip burung hantu cairk kafan??

    p/s- tak minat tengok citer hantu terutamanya yang kat tv3.. bile nak mula je terus tukar channel lain..

    ReplyDelete
  6. lagi bagus cirita koprat dari cerita hantu..

    ReplyDelete
  7. gb ni pulak mmg spesis burung hantu gak. lagi la tahyul. sebab tu takde yg berani nak dekat. hahahahaha!!!!

    ReplyDelete
  8. iols memang tak layan citer2 hantu kat tv... tak kira lah chanel mana pun... kalo ada yg layan... iols konpem bukak novel... lagi baik!

    kesian dowhhhh ngan burung hantu itew
    kejam banget taruk nama camntu
    tak de ke nama yg elok skit???

    Spotted Wood Owl
    Burung Hantu Kayu Berbintik

    ok tak???
    hehehehe

    tetiba iols terfikkir... adakah burung hantu ni kawan baik cik ponti???
    hak hak hak

    ReplyDelete
  9. Dahle hantu - carik kapan pulak. Alahai... :)

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum..hai..sy dah sampai sini dan follow daddy..salam kenal

    kenapa pulaklah burung hantu tu carik kapan ekk..cian kat burung tak bersalah..

    ReplyDelete
  11. lately nih mmg makin menjadi jadi cerita antu..kalau astro tu..ari isnin sampailah ari khamis..mmg serammm jer

    ReplyDelete
  12. kakngah - saya sebenarnya dah meluat dgn lambakan cerita hantu di malaysia ni

    ReplyDelete
  13. Hani - letak lah...aku tetap berani masuk punya :P

    ReplyDelete
  14. kakchik- gitu lah gayanya kat malaysia ni..takde keberanian nak buat sesuatu yg berbeda...ikut orang aja...termasuklah filem.

    ReplyDelete
  15. Ann Huda - anggap aja lah sebagai hiburan..~huhu

    ReplyDelete
  16. shaza - sengal kan si pemberi nama tu?

    ReplyDelete
  17. azroy - citer korporat melayu pun gua malas layan bro..hahaha

    ReplyDelete
  18. GB - maybe GB perlu tukar menjadi burung cenderawasih...:)

    ReplyDelete
  19. miloais - nama yg hakak kasik itewww lagi best dan sesuai tauuuu...

    ReplyDelete
  20. kakcik - kannnn..kesian burung tu diburukkan sedemikan rupa..

    ReplyDelete
  21. Rina AVAIL - hai..salam kenal :)

    ReplyDelete
  22. ishhhhhhhh awat namanya gitu ..... keja tetap dia keee

    ReplyDelete
  23. Kalau jumpa burung ni, saya confirm lari laju2, mana tau ada poc**g kat depan.. kan burung tu carik kafan.. scary!

    ReplyDelete
  24. Daddy Ziyyad..dulu kan..masa akak kerja di selangor tu..burung hantu ni di bagi nama..pungguk jelapang..memang dibela untuk tangkap tikus disawah..

    ReplyDelete
  25. Orang pernah gelar Makcik sebagai hantu mengilai sebab suka gelak besar! hahahaha

    leh geng dengan Burung Hantu.

    Antara Tergelak dengan Terbahak... Hak Hak Hak Hak!

    ReplyDelete
  26. hahaha...ade plak name carik kafan yerk..lame x pegi zoo tepeng..makcik pun dh kene sampuk jadi hantu ni...hahaha

    ReplyDelete
  27. lagi satu....bila tengok cerita hantu kat tv tu yg bukan2 jer...macam tak logik...kaklong pun memang malas nak layan...

    ReplyDelete
  28. saya suka mata burung hantu..

    sgt cantik dan tajam.

    ReplyDelete
  29. makcik teringin nak tengok burung hantu secara dekat.jangan ketawakan makcik, tak pernah tengok lagi tau. burung hantu cantik.

    ReplyDelete
  30. uishh...seramnyee..camne agaknya rupa diaa..mst gerunn...nie orang dulu2 nye keje la letak nama ikut sedap mulut..hehehe..last2 jadi carik kafan..

    kelakar pun ade.. =))

    ReplyDelete
  31. mcmana spotted wood owl buleh jadi carik kafan?! *garu2 kepala tak gatal*

    ReplyDelete
  32. polik sungguh nama burung..cari kapan..hakhakhak

    ReplyDelete
  33. hantu dgn org kita mmg tak boleh dipisahkan..sebab tue kiter ada bomoh huhuhhh

    ReplyDelete
  34. pernah gi zoo taiping tu

    ada burung hantu yg besau...eee takutt

    mummy ziyyad bela???

    uuuu...suspen..

    ReplyDelete
  35. makcik sy dulu pun ada bela burung hantu..cantik sebenarnya..tp bunyi nyer je menakutkan..hehehe...tp dah matilah burung tu..

    ReplyDelete
  36. masa kecik2 dlu takot beno ngan burung antu..skang nak ketawa pun ada bila teringat hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...