Friday, March 25, 2011

Beli Senapang

Maaf ya kawan kawan..
Sehari dua ni bakal busy..dan tak sempat nak BW ke rumah anda semua macam selalu..

Selain busy dengan urusan di klinik....busy juga buat final review di internet & magazine tentang sebijik senapang ni..
Maka petang ini , saya akan ke kedai senapang.

Membeli senapang yang telah lama di idam.
Duit dalam tabung ayam pun alhamdullilah dah cukup disimpan..
So, kena pecahkan lah tabung ayam tu..bagi kat apek kat kedai tu..

Yang mana sempat saya BW, saya BW ya..yang mana saya selalunya masuk pagi-tengahari, maybe akan masuk lewat malam...~huhu


~boleh lah saya menembak selepas ini~  :P

83 comments:

  1. welcome to the club menembak...hehehehe..tp sy punya jenama senapang bkn canon

    ReplyDelete
  2. ohhh..inikah senapangnya???? ok2.

    ReplyDelete
  3. sape la mangsa tembakan pertama tu nanti...

    ReplyDelete
  4. mainan orang berada~haha~~berapa harga?

    ReplyDelete
  5. harap tembak kan doc. tepat pada sasaran....heheheh!!!

    ReplyDelete
  6. berat la senapang ni.tak seswai dgn size petite ai!

    ReplyDelete
  7. mau mencari senapang di mid valleykah?? saya jugak akan ke sana esok.. mau mencari kot2 ade ape yang boleh di upgrade.. kalau boleh di 'trade in' senapang lama saya tu menarik jugak..

    ReplyDelete
  8. pasni buleh tembak gambo ziyyad byk2....tempek dalam blog..gambo daddyziyyad tak payah hahahaha

    ReplyDelete
  9. Huhuhu... kakcik cemburu! ;-)

    ReplyDelete
  10. adehh..
    ingatkan m16 tadi..

    bolehlah jadi jurufoto pasni..hehe

    ReplyDelete
  11. CA pakai yang kecik jaa...... tabung itik tak pernah penuh penuh ...

    ReplyDelete
  12. baca tajuk
    saspen

    ingat join gerila man tadi ...
    hahahah

    happy shooting nokkkkkkkk!~

    ReplyDelete
  13. senapang ni.. sungguh teruja untuk memilikinya.. tgu tabung pelampung ku penuh dulu baru beli.. kalau tabung ayam mmg tak cukup sebab kecik.. pelampung putih tu besar sikit..

    ReplyDelete
  14. Make sure check street price..sbb street price selalu dapat murah plus free gift... direct from canon dealer selalu mahal sikit..selamat menembak...he..he..he..

    ReplyDelete
  15. entah biler lah boleh cik pah beli senapang nih.. tak mampu..

    ReplyDelete
  16. dah dapat senapang tu satg dok busy belek function dia plk...

    ReplyDelete
  17. senang betul zaman skrg ni kalau nk menembak kan? tak yah guna peluru gemuk mcm dulu2..peluru skrg kecik slim sajork! hehe selamat menembak dan hati2 ketika menembak!

    ReplyDelete
  18. doc...
    ingatkan nak beli senapang mende le...hehehhe...

    ReplyDelete
  19. pasni blh buat blog satu lg utk tunjuk hasil tembakan...:)

    ReplyDelete
  20. takpe la...buat yang penting dulu..ada masa jom singgah ye...
    waaaaaah! tahniah dah dapat apa yg duk idam selama ni...lepas ni leh la upload pic yg paling mengancam hehe..

    ReplyDelete
  21. wahhhhh... dari tajuk ingat nak beli senapang nak tembak tupai belakang rumah..... heeheheh

    ReplyDelete
  22. pergh! tak geng dah la kite pasni. heheh~

    ReplyDelete
  23. Senapang ini boleh mengasyikkan Dr. Ziyyad mesti sasaran utama. Kakak tunggu. Tembak je apa yg dibuat Ziyyad.

    ReplyDelete
  24. ha..dah dapat senapang

    kena pi belajar dengan gB

    sampai khatam ...wokey!

    ReplyDelete
  25. lepas ni confirm gambo2 dalam blog ni akan jadik mantap! hehehe

    ReplyDelete
  26. pasni pt yg dtg klinik jg2.kang kena tmbk.haha

    ReplyDelete
  27. wah senapang patah ke ni.. he..he.. layan gambar cun2 lah kat sini lepas ni..

    ReplyDelete
  28. jangan salah tembak !

    dulu kalau tak silap awak ada tanya rumah sewa di LH. tadi saya terjumpa satu .. s/s detach kata jalan 25.

    saya dah ambil no. phonenya spt di bawah:

    012 - 235 6465

    awak deal lah sendiri !

    ReplyDelete
  29. senapang yang boleh memfokus tahap kegebuan jari dr....hahahahaha......
    makcik gune tabung Gajah..tu yang x penuh2 lagi nih...hahahahahahha......pistol air pun x lepas beli lagi...hahahahhahhaa.....

    ReplyDelete
  30. KSWSK - oh..mesti kamu geng The Dark Side kan..:P

    ReplyDelete
  31. Bujal X - deyyy..ni bukan mainan org berada..lainlah kalau pakcik beli mamiya ka..leica ka..ekekeke...total cost RM4K

    ReplyDelete
  32. kaklong - lain macam aja bunyinya..:P

    ReplyDelete
  33. SyidaGorjes - the size & weight is just nice for my hand yg gebu ni..ekekeke

    ReplyDelete
  34. shaza - saya cari di Pudu Plaza. Dapat street price yg menarik di YL Photo yang glamer tu

    ReplyDelete
  35. Kaseh - gambo daddyziyyad eksklusif gitewww..ekeke

    ReplyDelete
  36. Kakcik - takde apa yg nak dicemburukan pun..kakcik pun bleh beli nanti senapang ni.. :)

    ReplyDelete
  37. nurkass - jurufoto amatur ajerrr..:p

    ReplyDelete
  38. CA - jenuh tau nak penuhkan tabung ayam tu..~haha

    ReplyDelete
  39. miloais - join gerilla? nak serang siapa? ~haha

    ReplyDelete
  40. RatuKebaya - tak kisah ler kan..pelampung ke, tabung ke...:P

    ReplyDelete
  41. gismo - yup..street price lagi murah..aku cari kat YL Photo Pudu Plaza

    ReplyDelete
  42. cik pah -minta lah cik abang pais belikan..volleyy? :P

    ReplyDelete
  43. Azroy - senapang lama (camera P&S ) tu dah rosak! ~haha

    ReplyDelete
  44. ieda- seharusnya..~huhu..jenuh la nak khatamkan manual book nya dulu

    ReplyDelete
  45. azian -nak beli senapang betul, takde lesen..ehehe

    ReplyDelete
  46. norh - seronok tak terkata...ekeke

    ReplyDelete
  47. aYa - Insya Allah..dah dalam perancangan..

    ReplyDelete
  48. Nohafiza - jenuh tau nak penuhkan tabung ayam ni..hehe

    ReplyDelete
  49. Ayin Masliza - belakang rumah saya takde tupai..ekeke

    ReplyDelete
  50. GB - alalalala...GB lagi expert kan...saya menuntut dgn GB

    ReplyDelete
  51. Kakzakie - antara tujuan utama senapang ni ialah utk abadikan zaman2 anak2 saya membesar :)

    ReplyDelete
  52. Ati Masrif - kena berguru dgn GB, dengan en_me..dgn DrSinga, DrZoul tu semua yg dah lama pakai dslr..

    ReplyDelete
  53. DLL - harapnya begitu..aminnnnnnnnn :P

    ReplyDelete
  54. Hanis Azla - senapang boleh bertukar jadi bazooka tau..tak caya cuba tgk lens photographer kat padang bola tu..ekeke

    ReplyDelete
  55. al -lavendari - thanks uncle! saya akan riki rumah tu

    ReplyDelete
  56. Hantu Kak Limah - lain kali guna tabung semut, cepat penuh...wakakaa

    ReplyDelete
  57. tahniah dr... makin berseri lah blog ni,,

    dr boleh videokan saat adik ziyyad lahir nanti, moment terindah tu

    ReplyDelete
  58. Ingat beli senapang nak tembak orang. bila tu ? jangan lupa bila dah ada kemera cantik, sila tepek gambar banyak , sebab makcik ni suka tengok-tengok gambar ni.

    ReplyDelete
  59. Wiiiiihuuuuuuuuu!!!!
    Tak tidur malam lah malam ni!!!

    ReplyDelete
  60. Cik Ina - Insya Allah makcik..saya kena study betul2..baru bleh hasilkan gambar yg superb

    ReplyDelete
  61. Dr Singa - godek godek, belek manual..godek godek..belek manual...ekekeke

    ReplyDelete
  62. wah..daddy ziyyad pun dah dapat senapang yang canggih ni ye..
    lepas ni boleh la banyakkan berita bergambar.

    ReplyDelete
  63. hahahaha...masa memula baca tu saspen gak nak beli senapang, susah nak carik kedai senapang kat malaysia ni....amboi...mark II tu hehehe

    ReplyDelete
  64. Mesti lepas ni belog ni dihiasai dengan gambar yg cantik2...

    Have fun doc!

    ReplyDelete
  65. kak Erna - setelah puas menabung kak...~ekeke

    ReplyDelete
  66. gedek - hopefully! ~haha..have to learn a lot about photography...a lifelong process!

    ReplyDelete
  67. walaaa bestnya !


    boleh berguru dengan en_me lepas ni ..

    ReplyDelete
  68. azrina307 - en_me tu otai....harus berguru dgn dia

    ReplyDelete
  69. RM4k murah bagi Doc...hehehe..bagi saya nie pengsan..rm4k leh simpan wat duit kawen..hahahaha..

    hebat laa senapang niee..nak beli jgk satu...4 tahun lg la kot..hehe

    ReplyDelete
  70. lalink7 - takpe..takpe..boleh mintak dslr jadi hantaran kawin u nanti...:P

    ReplyDelete
  71. uii jeles nye doc.. sy dah ade dlr aritu tapi pi jual balik..ai menyesal !!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...