Monday, February 7, 2011

Tag Cikgu Zie

Jom jawab tag  Cikgu Zie ni

1. Adakah anda rasa anda hot?

-maksud soalan kurang jelas. Hot yang bagaimana itu ? Hot di situasi bagaimana?

-kalau hot sebagai doctor, ya, saya hot dipagi Isnin. Menjadi tumpuan insan yang malas. Hati saya pun hot kamu tahu! Ahhh..jangan perasan bahawa aku sorang aje yg hot dipagi Isnin, DrSinga, DrHani dan DrZoul itu pun hot juga. Muakakaka..

-hot physically ? Selagi belum wujud six pack, jangan kamu berani mengaku hot, tahu!

hot & spicy ? Saya lebih suka yang original.

2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang ?

3. Citer pasal wallpaper tersebut...

- Apa gelak -gelak? Mengumpat saya? Saya saje cuba try test tempek gambar beliyau sebab beliyau comel  saya dah boleh agak reaksi kamu bila baca soalan no.2 itu, dan lihat jawaban saya! Jikalau soalan ini ditanya 5-6 tahun yang lampau, mungkin skema jawaban saya berbeda. :P

-Sejujurnya, saya kerap guna gambar Ziyyad & mommy nya sebagai wallpaper, samada di komputer, mahupun henfon. Sebab saya seorang daddy yang penyayang. Sila percaya.

4. Bila kali terakhir makan pizza?

-Dua hari lepas, di food court KLCC. Tak berbaloi $14 yang dikeluarkan untuk pizza itu.Nasihat saya, baik kamu makan pizza hut, ataupun pizza yang wife saya buat, lagi best. Ini purely taste saya, kalau salah, jangan bambu saya!

5. Lagu paling latest anda dengar ?

-Like A G6 by Far East Movement.

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini ?

- Mengunyah chewing gum sambil melayan lagu.dan menggaru kepala nak fikir nak tag siapa

7. Tag lagi enam orang.

     1) Gadis Bunga
     2) BonekaDalamChermin
     3) Cik Ina Minat Do Do Cheng
     4) Ati Masrif
     5) Bujal X
     6) Kaseh



8. Siapakah orang No.1 pada anda?

- Beliau ialah blogger pertama yang saya ikuti blognya secara serius( baca: dibuka hari hari blognya). Saya suka gambar2 yang beliau tepek, dan cerita2 beliau yang pelbagai. Beliau adalah antara kenalan blogger yang Insya Allah saya mahu jumpa, andai ada rezeki : )

9. Katakan sesuatu pada orang ke-5.

- Saya kenal anda apabila baca membaca 'komen 1st anda yang begitu konsisten' di blog kucingorengemok dan blog DrSinga. Ternyata, anda berjaya mengekalkan prestasi itu di blog saya. Syabbasss Bujal. Dan saya memang terhibur membaca coretan anda yang selamba, namun penuh makna.

10. no.3 ada hubungan dengan siapa ?

-mestilah makcik Ina yang vogue itu ada hubungan dengan suami beliau. :)

11. bagaimana pula dengan no.4 ?

-pun mestilah ada hubungan dengan suami beliau :)

12. Pesanan kepada orang no. 6 ?

- saya doakan transformasi anda akan berjaya. Usaha tangga kejayaan. Gambateh!!

13. Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yang meng-tag anda.

1) Seorang bakal guru Bahasa Inggeris
2) Berasal dari Terengganu
3) Antara blogger terawal yang saya tahu membaca blog saya masa mula2 saya berblogging 3 bulan yang lepas :)
4) Sedang bercinta dengan En.Zahir beliau (semoga ke jinjang pelamin..hihihi)
5) Suka membela kucing

14. Perasaan anda apabila buat tag ini?

- Rasa lenguh mulut sebab masih mengunyah chewing gum yang dah tak manis  ~hihi~
-Sebenarnya saya tak mahu jawaban saya di soalan 8 - 13 disalahertikan sebagai membodek kalian ..ngeeeeee..saya jujur tau :P

15. Anda tahu si razman tu sengal ?

-razman who?? saya tak kenal.
-Yang sengal, yang saya tahu for sure ialah kebanyakkan(bukan semua) politicians.

16. Gay or Lesbian ?

- Saya tidak tergolong dalam golongan kaum Nabi Luth yang sesat itu.



~selesai sudah tag ini~

21 comments:

  1. hahah... lisa surihani.... kegilaan ramai jejaka dan suami orang di Tanah Melayu kini....

    ReplyDelete
  2. oh~~saya ditag~tq~~bagus untuk saya yang sedang kering idea~

    ReplyDelete
  3. ...... nasib tak masukkkk dalam senarai tag..... susah ati nak menjawabbb

    ReplyDelete
  4. hihi.

    nasib baik la x gune wallpaper gamba lisa tu
    hak hak

    wallpaper sy pulak sama ada gambar sendri atau gambar anak buah

    :)

    ReplyDelete
  5. mengapakah semua jejaka malaya suka kat lisa?

    ReplyDelete
  6. ini bukan kes balas dendam ke..^_~

    ada masa kak ati buatlah yek..

    ReplyDelete
  7. Terima kasih doc sbb buat tag ni!!!...terharu rasanya..hehe

    btw, mommy Ziyyad x jeles ke ade gambar Lisa Surihani? hehehe..

    ReplyDelete
  8. ingatkan serius tadi buh gambo lisa surihani..heheh..roger nati den buat tag ni..

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum Dr..

    alhamdulillah..sy tak kena tag hehehehe..terlepas den...

    ReplyDelete
  10. hehehe...

    selamat membuat tag...terima kasih krn xtag saya..lega..hehhehe

    ReplyDelete
  11. oh~saya sudah jawab tag [pakcik~~

    ReplyDelete
  12. rajin nye menaip...hahaha..sile vote lisa surihani utk ABPBH yer....huhuhu...

    ReplyDelete
  13. Salam Daddy Ziyyad,

    Tahniah... selesaikan assignment dari teman blogger. Kakak respect blogger supporting macam ni....

    ReplyDelete
  14. rajinnyer doc wat TAG tewww.. ehehe

    ReplyDelete
  15. nape ko x nak tag aku? kehkeh...

    ReplyDelete
  16. Cer DaddyZiyyad cipta satu tag yg special.. amacam?

    ReplyDelete
  17. salam daddyziyyad...

    lama tak singgah..sihat ke tu..

    ReplyDelete
  18. Amboi tak ingat buat tag. apa hal pulak lisa punya muka ada kat situ.nama makcik pun ada dalam cerita ni .okey thanks.nanti makcik ambik.

    ReplyDelete
  19. Mula-mula makcik baca kat entri BUJAL, pun pelik, sapa ler Razman nih. Memang makcik tak kenal..

    Awak pun tak kenal jugak. Mujur. Ada geng.

    Dan mujur juga tak kene taq sekali. (sebab dah pernah buat dah tag ini lama dulu)

    Makan Sakan-Sakan: Aku Puas Hati Benda Lain...

    ReplyDelete
  20. as-salam..

    salam ziarah dari teman maya baru :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...