Wednesday, February 2, 2011

SMS Dari Perdana Menteri

Semalam saya terima SMS dari Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak !
Korang ada ke PM nak hantar SMS? Jangan jeles tau...

Ni SMS DS Najib:

" Salam 1Malaysia. Selamat Tahun Baru Cina kepada semua rakyat Malaysia terutama kepada kaum Cina.Ikhlas dari Najib Razak & keluarga. najib@1malaysia.com.my "

Kui ku kui :P


ps: selamat bercuti kawan kawan. Aku masih bukak kedai hari ini. Alah, kedai cina sebelah kedai aku pun relax aja meniaga lagi, tak kan aku kalut nak bercuti pulak kannnnn...

49 comments:

  1. kooll najib sms.. cer ko sms dia balik tanya apsal harga minyak naik... hehe

    anyway happy holiday daddyZ and family..

    ReplyDelete
  2. Salam Daddy Ziyyad,

    Eh... ada terima sms hari raya dari PM masa Aidilfitri hari itu ke? Atau Daddy Ziyyad ini Muallaf? Sebab CNY adalah perayaan tahun baru je. Em.... Suka hatilah kakak tak jeles pun. Sebab kakak pun cuti juga (2 hari hehehe...)

    ReplyDelete
  3. Hebatlah awak sampai dapat sms dari Najib w/p awak bukan cina hehehe

    Jiran saya (org Melayu) pun dpt sms tu 3 hari lepas

    ReplyDelete
  4. Cepatlah awak jadi kaya kalau rajin berniaga dan bekerja mcm ni.

    Jom kita kalahkan bangsa mereka dari segi ekonomi!

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum..

    sy cume dapat emel je..ucapan lebih kurang mcm yg Dr tulis tue...

    ReplyDelete
  6. Ini yang suami makcik heboh, pasal kawan dia dapat sms dari PM.Tak sangka plak doc salah seorang yang terpilih. sukalah tu. Dorang bukan kira , raya pun bukak kedai.

    ReplyDelete
  7. saya tak heran ponnnn!!!

    kalau sms itu disusuli dengan sekeping cek kosong yg bertandatangan, baru saya heran!

    :P

    ReplyDelete
  8. hahaha
    suka komen dr hanie!!

    ...

    kedai pomen bawah opis sy pun bukak hari ni
    tadi sembang dia kata mlm ni mkn besar

    ' mlm mkn maa. siang kelije la. laya itu lugi. angpau mau keluar manyak! '

    hahaha

    hepi holidays doc!


    .

    ReplyDelete
  9. Dapat jugak.. tapi baca sangat pun.. kat n3 ni baru baca detail.. macam tu rupanya ucapan dari PM ye.. hehe..

    ReplyDelete
  10. hehe saya dah start cuti raya sejak senin yang lepas. memang saya over sikit dari org cina kali ini..

    ReplyDelete
  11. heheheh..

    sy setuju dr kak hanie n bonbon..

    nak angpau..heheh

    eppy oliday..

    ReplyDelete
  12. salam daddy ziyyad..

    wah..tahniah kerana terpilih..hehe
    tapi..saya pun ada dapat jugak...emel pun dapat jugak..
    hehe

    salam mahabbah

    ReplyDelete
  13. nnt tolong kirim salam kat abg jib yer..tanye dia camne dia mantain kulit putih tulus mulus.. dan tolong tanya kak semah ..nape muka dia dah lain jer skang nih.. ada mian cucuk cucuk ker ?

    happy holiday dr .. jgn makan limau n kacang bebanyak..

    ReplyDelete
  14. Ye laaaarrr. PM kenal dia, PM tak kenal saya. hahaha

    Selamat buka kedai, nanti ada limau lebey lebey, passing skit aaarrr...

    ReplyDelete
  15. haha..kita x dapat sms.tp kita dapat emel mcm yg siar kat berita mlm td..

    sebenarnya kompius, betul ke najib yg hantar.tengok berita baru lah yakin..

    x ramai tau yg dapat emel ngan sms ni..hikhikhik..

    ReplyDelete
  16. Chissss...... ingatkan kroni ... ajak minum teh heheheheheh ...

    ReplyDelete
  17. Kaseh - teringin nak reply SMS Najib tu, nak tanya pasal minyak tu...:P

    ReplyDelete
  18. KakZakie - tu yg saya hairan bin ajaib. Masa raya puasa, tak dpt sms hari raya. Bila raya cina, dpt pulak. Saya bukan cina. Saya mat saleh. Sila percaya :)

    ReplyDelete
  19. YB - memang saya nak kalahkan mereka!!!!
    Jom Jihad Bisnes (ala ala Tan Sri Mohd Ali ex JCorp)

    ReplyDelete
  20. sahrom - saya tak dapat email pun. Kalau dpt email & sms, saya hebat agaknya ~hihihi

    ReplyDelete
  21. Hani - nanti aku mintak Kak Rosmah bagi aku & kau cek RM500000, cukup??

    ReplyDelete
  22. DrSinga - saya tau DrSinga kawan baik DS Najib...:P

    ReplyDelete
  23. BDC - kilija, musti kilija..mau kasik angpow maaa..
    Happy holiday to you too...

    ReplyDelete
  24. RatuKebaya - sila baca balik, dan reply! hihihi

    ReplyDelete
  25. MasZuber - diharap tidak sambung cuti sampai ke Cap Goh Meh ! :)

    ReplyDelete
  26. CCC - anda bujang? kalau ya, anda layak dpt angpow..khkih kih

    ReplyDelete
  27. Adinda Amy Sensei - salam mahabbah kembali. TQ sudi singgah. :)

    ReplyDelete
  28. Cik Pah - kak Semah pakai fair& lovely kotttt...maintain merah kannnn bibir Najib..:P

    ReplyDelete
  29. en_me - jom kita pi raya cina kat rumah chua Soi Lek me...

    ReplyDelete
  30. azieazah - esok saya tutup kedai kak. :)

    ReplyDelete
  31. mekchu - berdoalah semoga Datin Seri Rosmah pula hantar SMS kat awak :)

    ReplyDelete
  32. Zie - betul lah Najib yg hantar. Saya baru call dia tadi tanya...

    ReplyDelete
  33. Chik Att - tak dapat jadik kroni ~ huhu

    ReplyDelete
  34. kisah benar ke ni?

    kita tak dapat pong..

    jeles..jelesss

    bangg.. najib...bila nak antor sms kat ai...muahaha
    weekk..muntah ijou huhu :P

    ReplyDelete
  35. saya dapat email ucapan selamat tahun baru cina dari PM Najib.. dari mane orang2 die dapat email address saya pun tak pasti.. tapi masa raya aritu takde pulak dapat email dari die..

    ReplyDelete
  36. husband saya dpt email dr PM.. saya tak dpt.. padahal dia dpt thru email office..kami sama office, adakah PM pilih kasih... cisss!!!

    ReplyDelete
  37. tak dapat pun.....huhu..


    *tak jeles pun sebab kita dapat dari Rose Mah..
    kawan kita.

    ReplyDelete
  38. Ati - ya..kisah benar. Bukan auta :)

    ReplyDelete
  39. shaza - tunggulah lepas ni kak rosmah email awak..hihi

    ReplyDelete
  40. DLL - mungkin PM nak save bajet, hantar email kat salah seorang partner cukup...heheheheee

    ReplyDelete
  41. Miecyber - ada tau kedai cina yg masih buka pada hari raya cina

    ReplyDelete
  42. azrina0307 - saya amat amat jeles sebab kak rosmah tak hantar pun wish kat saya :P

    ReplyDelete
  43. ye la DZ..No pun ade terima gak tp by email..

    ReplyDelete
  44. saye pon dpt msg ni.. kat henpon.. kat emel.. ngggeee~~ hehehe... msg kat celcom berukband pon dapat lorr..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...