Thursday, February 17, 2011

Lion

Tadaaaaa!!!
Ini gajet terbaru saya. Saya panggil ia Lion.
Saya suka pakai Lion...sebab saya nampak cool memakainya...

Even semasa menikmati hidangan, saya enggan membuka nya. Awek-awek menjeling ke arah saya tau!

Saya tak lah buas berlari ke hulu ke hilir..paling jauh pun selepas 10 meter ke depan, saya akan kembali semula ke arah mommy & daddy.
Tapi bila saya bermain di balik baju & seluar sebegini, yang menimbulkan rasa cuak mereka..kot kot saya lesap terus dibalik kain!





Mommy sedang pregnant 25 minggu. Jadi amat sesuai mommy menjaga saya begini ketika bershopping.
Nak dukung, mommy dah tak larat. Saya pun tak suka di dukung.
Kalau keluar shopping dengan mommy & daddy, memang selalunya daddy akan jaga saya.
Tapi heyyyy!..mommy saya suka shopping tau...even semasa daddy bekerja. Maka Lion saya itu amat amat berguna! ~haha
Saya tak kisah apa orang sekeliling nak kata..Ada yang memandang-mandang sambil berkata "so cute".
Ada yang tanya "kat mana beli?"..mereka nak beli jugak.
Dan ada juga yang spesis mulut joyah..
Mulut orang Malaysia memang jahat! Mulut penuh hasad dengki..
Kalau saya hilang, yang susahnya mommy & daddy saya, bukan mereka itu!
Saya tak mau dengar kata kata mereka itu..

saya tak mahu mendengar kata-kata joyah


ps: Lion ini akan diperturunkan kepada adik saya nanti, sebagaimana saya perturunkan segala macam gajet saya yang lain itu :P

47 comments:

  1. pernah jalan² dengan Budak Kecik pakai benda ni (dia punya bat girl), dengar stranger kata, sampai hati ikat anak macam tu

    macam naaak je jawab, kalau budak ni hilang, kau yang nangis ke aku?

    ReplyDelete
  2. ahahhahaa...ziyyad xleh lari jauh2..heheh..comelnya lion itu..

    ReplyDelete
  3. ntahnye..
    katak bawah tempurung betul la diorg ni
    kejam ke buat anak cenggitu? tak sakit pun kannn???

    ReplyDelete
  4. memang praktikal.... cute plak tu ...
    dullu CA ada gak cadang nak beli .... tapi tak jadi..... bila gi shopping baju ... CA tak bawa...
    ukur jeee seluar depa ngan tali ....tiru mcm ayah CA dulu ...
    Mak ngan ayah pun boleh laaa..... dating berdua tanpa gangguan .........

    ReplyDelete
  5. satu cara yang bagus digunakan untuk menjamin keselamatan anak2.. boleh guna untuk ikat suami tak? ;-)

    ReplyDelete
  6. yg penting anak selamat...
    biar lah apa orang nak kata... =)

    cute sungguh! ~

    ReplyDelete
  7. salam..
    hehe..patutlah takleh lari jauh..
    great!!leh jd contoh pd ibu bapa yg lain..

    ReplyDelete
  8. siaqiff pun ada mendealah ni, dia pun cam happy je, kita pun tak penat nak kejar dia...hehehehe.
    anyway akak singgah ziarah

    ReplyDelete
  9. hehehe..gajet yg sistematik...soalan same mcm org joyah...:kat mane beli?.....huhuhuhu...nk yg ekor 2 meter ade tak....

    ReplyDelete
  10. sangat sokong penggunaan lion ni.. yg mana mulut jahat kata macam2 tu sebenarnya dorang pendek akal.. betul ckp KOG.. kalau anak kita hilang ada dorng kesah? kalau la ada jenih yg utk budak umur 7-11 thn.. dah lama saya beli gak utk anak buah.. lantak la org nak kata apa.. muehehe

    ReplyDelete
  11. ziyyad tu cutelah. ditambah lagi ngan gadjet lion tu. senyuman manis.

    ReplyDelete
  12. x pasal2 joyah dpt nama..napa ko x pilih limah ke, salwa ke...kesian joyah, dia x pernah kutuk ko...ekekekek...

    ReplyDelete
  13. Bagus Ziyyad, kalau auntie pun tak nak dengar kata Joyah tu. Janji Ziyyad tak hilang atau ada announcemant kat shopping complex kata ada seorg budak lelaki berpakaian coklat kotak-kotak,berseluar panjang coklat sedang mencari ibu-bapanya. Pandai kan mommy & daddy Ziyyad....

    Kalau kat oversea ni dah biasa.

    ReplyDelete
  14. nama sebenar lion itu adalah "kon" tahu~

    nanti bila ainul da pandai jalan saya nak belikan dia safety harnest macamtu jugak~biar orang kutuk janji anak kita selamat~

    ReplyDelete
  15. a'ah..mmg cute ziyyad ngan lion tu..

    pedulikkan ape org nak kata..asalkan selamat semuanya

    ReplyDelete
  16. yeker anak daddy ni tak suka dukung?hehe..budak mana tak suka dukung..hehe~

    ReplyDelete
  17. heheheh..ala comelnye ziyyad...nak berkenalan bleh x?

    ReplyDelete
  18. KOG - stranger (seorang makcik) siap cakap kat my wife "tak rasa macam bawak anjing ke"...~haha..

    ReplyDelete
  19. Zie - tapi dia suka test lari2..nak attract attention gitewwww .P

    ReplyDelete
  20. Hani - itu lah pasal..kalau hilang,anak aku, bukan anak mereka!

    ReplyDelete
  21. CA - boleh bershopping tanpa was was..especially time crowded..:)

    ReplyDelete
  22. manje - khennnnnn...kalau hilang, anak sapa?

    ReplyDelete
  23. nurkass - dan semoga kes2 anak hilang ibu bapa di shopping complex boleh dikurangkan

    ReplyDelete
  24. mamasyaza - thanks sudi singgah :)

    ReplyDelete
  25. Hantu kak Limah - saya beli kat Mothercare. Mana -mana kedai yg jual peralatan baby/toddlers, ada benda ni..panjang ekor dia standard jer..~hehe

    ReplyDelete
  26. Kaseh - kalau ikutkan perasaan, nak aja cili cilikan mulut joyah tu..

    ReplyDelete
  27. Cik Ina - kat mana tumpah nya kuah..kalau tak ke pinggan...`~hahahaha

    ReplyDelete
  28. wahida- entah la...kalau mulut becok pok pek pok pek, mesti automatik aku ingat joyah..wakakaka

    ReplyDelete
  29. mulut org....kalau ikut hati rasa cam nak siapkan je stok ciliboh banyak2.

    tapi, nape kite teringat dr singa ek?

    miahahaha!!!!

    ReplyDelete
  30. KakZakie - ya..di oversea benda ni dah common

    ReplyDelete
  31. assalamualaikum Dr..

    bagus utk keselamatan.....betul kata Dr, peduli ape org kata kan

    ReplyDelete
  32. Bujal - pastikan Ainul dapat gajet ini, tahu..:)

    ReplyDelete
  33. PB - sebab cousin saya dah pernah hilang 3 orang anaknya sekaligus kat Jusco..~huhu

    ReplyDelete
  34. atie - iyerrrrr..mmg tak suka berdukung :)
    kalau dah letih sgt jalan, baru dia merengek nak didukung...haha

    ReplyDelete
  35. saya teringin nak beli harness tu utk aqid tp masih blom kesampaian.
    gebu betul perut+kaki mommy ziyyad walaupun sama minggu dengan saya =)

    ReplyDelete
  36. GB - kalau boleh nak sumbat stokin yang dah digaul cili boh dalam mulut2 joyah tu...ngeeeeeeeee

    ReplyDelete
  37. sahrom - demi keselamatan...org kita kadangkala tak pandang semua tu..bila anak dah hilang, menangis air mata darah pun tarak guna

    ReplyDelete
  38. syidaGorjes - hahaha...gebuuuuu..
    EDD you bila? mommyziyyad 3/6/11

    ReplyDelete
  39. kalau suami yg pakai cenggitu mesti comel jer kan? eh comel ke? :P

    ReplyDelete
  40. bagus beli yg jenis ni, selamat.. sebab ada satu tu, harness tu ikat dkt tangan..bahaya la jugak, sebab kalau tertarik kuat, patah pulak tangan budak tu..

    yaya nak pakai benda ni, tapi dgn tali yg patutnya mommy dia pegang, dia nak pegang jugak, apa lah pointnya kan kalau gitu? heheheh

    ReplyDelete
  41. wahhhhhhhh...
    sudah bulat perut mummyZiyyad!!

    ReplyDelete
  42. betul2..yg susah kita bukan mereka..dlu No penah saran nak guna tp Abang tak bagi huhuhu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...