Thursday, February 24, 2011

Bahagia


Bahagianya hidup kalau bil TNB aku macam tu..
Lagi bahagia kalau bil petrol aku pun macam tu..
Teramat bahagia kalau hutang loan rumah aku macam tu.


Aku ingatlah, kalau ada masa aku nak terjah opis Bujal.
Selalu bayar secara maya..tapi since Bujal ada kat situ, aku nak buat edisi siasat.
Bagaimana dia melayan pelanggan..
Aku nak menyamar..
Miahahahaha.....

54 comments:

  1. Kalau DZ nak menyamar kenalah pakai jambang dan pakai topi cowboy. Mesti tak kenal....

    ReplyDelete
  2. Kakcik juga pernah terfikir nak cari bapak Ainul tu kat pejabat dia! ;-)

    ReplyDelete
  3. ahahah jom kita sergah bujal...

    daddyz : bill kita pun salu negatif.. syok je tgk..hehee

    ReplyDelete
  4. tak payah menyamar.saya da frame muka pakcik letak kat meja kerja saya ni ha.

    haha~~datang sini saya bawak makan nasi kari~ok?

    ReplyDelete
  5. semorang dah kenal dagu togel kamu tuuu!

    ReplyDelete
  6. Daddy Ziyad..awal2 dah bagi tau nak menyamar..tentu bujal dah bersedia tu.

    ReplyDelete
  7. Kakzakie - saya nak pakai purdah! ~hahaha

    ReplyDelete
  8. kakcik - jom kita buat rombongan cik kiah :)

    ReplyDelete
  9. Kaseh - syiookkk kan dapat bil negatif

    ReplyDelete
  10. alangkah bagus kalau cukai taksiran tu pun negatif RM sumenye.. :D

    ReplyDelete
  11. Bujal - wakakakaa...kari ikan satuk!

    ReplyDelete
  12. KOG - saya datang berpurdah lah :P

    ReplyDelete
  13. kak erna - Bujal tak akan sedar saya sampai nanti..haha

    ReplyDelete
  14. MDT - tu la pasal...saya nak jumpa Bujal..nak suruh kowtim bil ...hahahha

    ReplyDelete
  15. dagu itu dah tak bole disorok lagi.miaahahahahahaha

    ReplyDelete
  16. Wahh nie mesti kat umah DZ pakai lilin jerk nie..tak payah bayar bil..laa cam nie.. hehehe.. Bestnyaa asik negative je bill yer..

    ReplyDelete
  17. doc,kalau nk menyamar xleh la bgtau Bujal..haha

    ReplyDelete
  18. kena bawak lori milo skali kalau nak jumpa bujal tu
    :D

    ReplyDelete
  19. bill air makcik tadi ,-1.80. Bill api RM65.40.okey tak?

    ReplyDelete
  20. hahahaha..jom pi serbu bujal...saya pun nak tanye dia cikit coz mak saya duk klang..

    ReplyDelete
  21. bahgieeeeeenye idup kalu sume camtu hehe..klo bleh sume free je tp mmg mustahil haha

    ReplyDelete
  22. bil air negatif???
    wahhhh!~ bestnya...

    bil air iols - few months back [tahun sudah in fact]
    sebulan RM200+++
    adalah dua bulan iols ikat perut nak bayar bil air!

    ada masalah kebocoraan paip masa tu
    dah call syabas berkali-kali baru nak datang
    took them 2 months baru jumpa rumah iols!

    tapi masa issue bil - tak susah plak nak carik rumah kan???

    rasa sakit ati tak tau nak kata
    tapi kan - tak leh nak boikot kan
    air amat mustahak dalam hidup kita!

    ReplyDelete
  23. syidagorjes - saya pakai purdah...ahahaha

    ReplyDelete
  24. zie - saya menyamar jadik awek..pakai purdah...mesti Bujal tak cam..:P

    ReplyDelete
  25. Rinna - tengok betul2..yg negatifnya bil air saja...hahaha

    ReplyDelete
  26. Cik Ina - ok sesangat tu....susah bil api saya nak <100

    ReplyDelete
  27. sahrom - satu hari kita gathering kat Klang, kita serbu Bujal!!!

    ReplyDelete
  28. norhafiza - barang2 kat sana murah tak?

    ReplyDelete
  29. miloais - kalau paip bocor, kita yg kena tanggung jugak ke? tak mintak rebate dari syabas?

    ReplyDelete
  30. menyamar? hehehe.. tak sampai pintu bujal dah kenal...

    dulu bill air selalu negatif.. sekarang rm50.. huhuhu..

    ReplyDelete
  31. mesti mandi sehari sekali je kan...

    haha...kantoi.. :P

    ReplyDelete
  32. bujal keja mana? kalo sy pi, bujal blom tentu kenal. keh3x

    ReplyDelete
  33. hmm, bil air umah saye je yang macam tu tau..

    ReplyDelete
  34. ambik gambau si Bujal tu, kot2 la mata dia melilau nengok pompuan ke, kasik kantoi sikit.. hehehe

    ReplyDelete
  35. wah


    kalau kita bikin persatuan ni
    ramai ramai pi serbu bujal

    best jugak!


    hahaha



    .

    ReplyDelete
  36. Ati - mandi 3 kali sehari, plus basuh keta seminggu sekali + basuh baju...bill negatif..hebat kan?:P

    ReplyDelete
  37. DLL - ya..gambar Bujal akan diambil (kalau jadik saya terjah laaaa..) :P

    ReplyDelete
  38. BDC - Persatuan Penerjah Bujal
    ~wakakaka~

    ReplyDelete
  39. huhuhu

    sergah jea :)

    mesti dia terperanjat

    ReplyDelete
  40. Memang bahagia kalau bil macam tu. Kami kat NZ ni tak peernah risau bil air pasal memang free. Kalau bil lain lain macam electricity dan phone, kalau tak puashati boleh tukar je company lain, no hal.

    ReplyDelete
  41. bujal dah tentu boleh bau kehadiran dediZ sedari langkah pertama lagi. bukan calang2 si bujal itu tahu. keh keh keh!

    ReplyDelete
  42. Ismail Fitry - monopoli. Itu lah hakikat di malaysia. Dari api, bawaklah ke astro.

    ReplyDelete
  43. GB - kita tengok, siapa lagi hebat...ngeeeeeeeeee:P

    ReplyDelete
  44. apa kata ko cuba usulkan hajat ko ni kat PM? mana tau dia layan ko...ahaks...

    x kira!! aku nak beli gak termometer kat klinik ko..ko sebenarnya takut nak jumpa ngan aku kan? sbb aku ni sweet sgt orgnya...muahahahaha!!

    ReplyDelete
  45. wahida - wakakakaa....aku nak jumpa ko..nak suruh ko bawak aku gi kedai yg buat cheese nan terbaik tuh

    ReplyDelete
  46. huhuhu...sangat bahagia..nilai negetip lg...

    ReplyDelete
  47. HKL - tak tahulah sampai bila boleh bertahan nilai negatif tu

    ReplyDelete
  48. hahaha... ini perkara 'negatif' yang paling digemari semua orang setiap awal bulan....

    ReplyDelete
  49. sejak 2008, bil ayor kitorg -ve ajer. alhamdulillah! tp, top-up plaks ngan takrif TNB yg asik mencanak... alahaiii...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...