Saturday, January 15, 2011

Letih, Tapi Best.

Letih.

Hari ni ngantok aje.

On off bw ke rumah kawan kawan semua hari ni.

Semalam cuti, sambut besday mommy Ziyyad.

Letih berjalan, tapi best. Anyway, thanks ya kawan kawan yang bagi macam2 sajesyen kelmarin.

Semalam pagi pergi kedai Das Auto tu, belikan mommy Ziyyad besday present.
Kesian, sebab dah hampir 6 tahun mommy Ziyyad pakai kancil itu sahaja.

Petang sikit, mommy nak bawa Ziyyad ke Zoo Negara.
Maka ke Zoo lah kami.
Tu yang penat tu, berjalan (plus mendukung Ziyyad bila dia malas guna kaki)

Petang ke malam, kami di Alamanda.
Acara makan makan besday.
Jalan jalan lagi dalam Alamanda.

Kalau dikumpulkan total perjalanan dengan kaki, agaknya mau jejak 5km.  rasanya lah..

Gambar2, nanti lah letak ya.
Tak haplod lagik.

Hepi weekend!

22 comments:

  1. DADDY, hari ini 15hb, kami mulakan kempen (setiap 15hb) untuk menggunakan Bahasa Melayu dengan betul.

    Jadi, perkataan “sajesyen” tu saya tolak (reject)!
    hehehe

    Apapun, Selamat Ulangtahun Kelahiran buat Mommy ZIYYAD, moga sejahtera selalu.

    ReplyDelete
  2. happy besday mommy ziyyad, may allah bless u always..and 2 daddy ziyyad..cepat2 upload piccas...

    ReplyDelete
  3. Azieazah - ohhhhhh..ye ke? Baru tersedar apabila membaca komen awak ini dan ke blog pakcik hamzah..(hhehehe..formal kannnn). Terima kasih.

    ReplyDelete
  4. wah, mommy ziyad dapat hadiah kereta baru.. mesti seronok tu.. btw, happy belated birthday to mommy ziyad..

    ReplyDelete
  5. Kaseh - terima kasih..., Insya Allah bila upload nanti, saya tampal..:)

    ReplyDelete
  6. shaza - bagi menghargai isteri..saya belikan lah. hihihi

    ReplyDelete
  7. pergi zoo tu mommy ke daddy yg nak
    gi tengok tu...ahak!

    Happy Birthday ye mom ziyyad!
    syoknya dapat hadiah tu..
    romantika juga daddy ni..huhu

    anyway..TQVM tok dukun dengan penjelasan
    yang panjang lebar tentang penyakit syahmi

    sangat2 kita hargai..
    nanti kita belanjan rojak mamak
    yg dekat serdang tu..ha ..pernah mkn
    tak...sodap ooo ^_^

    ReplyDelete
  8. saya mahu lihat gambar ibu Ziyyad bersama kereta Das Auto itu. Fuyyoohhh!!!

    Selamat hari lahir yang terlewatkan ibu Ziyyad... :D

    ReplyDelete
  9. happy birthday buat mommy ziyyad..
    mesti mammy ziyyad..bertambah sayang dengan daddy ziyyad..dan santa menghargai hadiah yang diberikan..

    ReplyDelete
  10. gile ah mommy dapat valkswagon..

    das auto jual waksegan je kan?

    hepi bsday mommy..

    ReplyDelete
  11. Ati - memang mommy nya yang beria ia nak ajak Ziyyad ke zoo..:)

    saya tak pernah rasa rojak Serdang tu...

    ReplyDelete
  12. GB - kereta waksegan aja..GB pun boleh beli maaaaa

    ReplyDelete
  13. kak Erna -- terima atas wish itu kak..:)

    ReplyDelete
  14. Bujal X - as far as I'm concern, waksegan aje..

    ReplyDelete
  15. happy birthday Mommy Ziyyad..

    bestnye dapat kete..hehehe..

    ReplyDelete
  16. kite nk carik hasben doktor jugak ah camni,leh dpt kete..tapi doktor ade nak ke kat cikgu skolah cabuk?

    hahah..verangan voleee..?

    ReplyDelete
  17. Mesti Mommy Ziyyad tersenyum riang...



    Kita pun tumpang senyum ni... (^___________^)

    ReplyDelete
  18. Zie - kalau nak carik doc, cari doc yang kaya raya, bukan doc cabuk macam saya..hehehehe..

    ReplyDelete
  19. Hani - aku suruh dia pilih. dia tunjuk toureg...huhuhu...manalah aku ada duit..sekali rupanya dia gurau aje...

    -amik passat cc. tapi dpt keta nya lagik sebulan++..

    ReplyDelete
  20. azrina3.7 -saya memang amat amat jarang belikan hadiah barangan utk wife. dia pun tak minat barang kemas tu semua.so ni kira hadiah terkumpul sepanjang 4 tahun kami kawin lah..:)

    ReplyDelete
  21. Alhamdulllah tercapai gak hasrat nak membelikan sesuatu untuk mommy ziyad dihari istimewa dia. Benda yang baik dipermudahkan oleh Allah SWT.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...