Wednesday, January 26, 2011

Kegigihan - Belum Ada Rezeki

Korang tengok borang peraduan dari sebuah stesen minyak ni...







Gigih tau aku isi minyak kat stesen ni.....
Kadang kala aku isi jugak kat stesen ni, sebab dia pun ada buat peraduan sekarang..

Dalam seminggu, at least 2 kali aku tuang minyak mereka ni dalam tangki aku..
Walaupun aku tau minyak Petronas ni kotor, dan consumption minyak Shell memang kuat, tapi demi peraduan, aku pakai jugak..wakakaka....personally, aku setia pada Esso/Mobil aje.

Aku memang suka join peraduan..


Berkaitan company minyak ni, aku pernah menang dulu peraduan yang dianjurkan oleh Caltex.
Hadiahnya tak lah besar sangat, voucher minyak RM250 aje..

Aku selalu berangan-angan aku menang kereta(contest Petronas dulu2 tuh)..hahah..

Lain-lain contest yang aku pernah menang:
-contest Court Mammoth
-contest World Cup Coca Cola
-contest kecik2 pasaraya ...hahaha

Selaian contest minyak ni, aku dok harap harap lah jugak ternaik nama utk hadiah bonanza Sijil Simpanan Premium...dapat keta mecidis tu cukup lah..:)

55 comments:

  1. shell paling tak jujur ~ paksa orang isi ron 97~padahal tak best mana pun~

    haih~~

    1st kah?

    haha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

      KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل


      KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

      Delete
  2. aku pun selalu je join contest yg dianjurkan petrol pump berkenaan..tapi semua pun hampeh belaka...
    mcm tu jugak, aku selalu x de luck dlm lucky draw ke apa ke...mmg susah nak lekat..huhuhu...

    ReplyDelete
  3. xpela bleh cube lagi..

    saya pon blum menang lagi cntest minyak2 ni...bile le nak menangkan..heehe

    ReplyDelete
  4. iols jarang join2 contest
    errr.... malas nak isi borang
    hak hak hak

    dan... iols setia menggunakan petrol esso/mobil
    ehhh... bukan iols..... my hb ma.... heols yg drive
    hahahaha

    ReplyDelete
  5. kerap benor join contest
    di petronas tu..tak pernah sangkut lg..

    macam nak majuk je dgn pertonas tu..uhh!

    ReplyDelete
  6. same here.. nway, teruskan.. who knows.. kan..

    ReplyDelete
  7. wah..dah mcm member aku dah..masuk peraduan..kat online pun byk peraduan ada..kumpul tutup botol milo lah..botol cola-cola lah..mcm2 lagi..tp peraduan minyak shell tu aku pun masuk juga..tp blum ada rezeki lagilah.. he..he..he..

    ReplyDelete
  8. sama2..gigih gak mengisi minyak..rezeki je lum terpijak..bilakahhhh agaknyaa...

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum Dr,

    sy join shell jerk..lagipun pakai kad bonuslink kan heheheheheh..tp tak pernah menang pun huhuhuuhh

    ReplyDelete
  10. Kalau menang kete Merc tu, jangan lupa bawak kakcik ya?? :)

    ReplyDelete
  11. memang kuat berangan!!!
    aku ingat pompuan jer suka berangan
    ko pun sama! hahaha

    ReplyDelete
  12. best ah kalo dpt aksesori ferrari..

    ai takdek keta..so ai takde de de nak isi minyak..isi perut aje yg boleh..

    hehe..

    semoga anda menang doc..keta mecedis, kalo dpt ai mau tumpang..boleh?hihik

    ReplyDelete
  13. penat tangan makcik mengisi form ni untuk suami. Dah dekat 4 tahun, tapi hampehh, bayang hadiah pun tak pernah nampak lagi. jangan fed up, terus isi sampai lebam.

    ReplyDelete
  14. selalu amik borang yg diorang bagi.. tapi tak isi pun..

    ReplyDelete
  15. isi minyak , ddepa jawab soaln .... CA ambik .... boh dalam tong sampah .... sebabnya ... tak pernah ada luck .... walaupun cabutan bertuah yang dibuat sendiri ... huwaaaaaaa

    ReplyDelete
  16. Saya jarang bertuah.
    Tapi no handphone saya, no astro card saya dan no kredit card saya selalu bertuah.
    Ada aje yg call ucap tahniah...
    Lepas tu promote barang...
    Jual insuran, jual pakej pelancongan...
    GRRRRRRR!!!!!!

    ReplyDelete
  17. sama lah!

    saya isi esso! hehehehehehe. sbb tu yg menghala ke ofis. malas nk g stesen minyak lain

    ReplyDelete
  18. saya setia pada kulit kerang sebab kalau isi 30 kat kulit kerang dgn petonas ada beza di kete saya.sebab kulit kerang selalu bawa saya lebih jauuuuuuuuuuuuuuuh......
    saya selalu menang contest majalah orang pompuan jek.

    ReplyDelete
  19. MDT tak pernah join kontes minyak2 ni, tapi tolong abah isikan borang jer..

    ReplyDelete
  20. Kalu nak kongsi hadiah dgn saya, sila mengaku saya saudara anda...!

    hahahahaha

    ReplyDelete
  21. ahaha.. usaha tangga kete merz.. oopss!

    ReplyDelete
  22. Bujal - apalak shell paksa ko isi RON97?? boleh aja la isi minyak kuning tu....

    ReplyDelete
  23. wahida - kena mandi bunga 7 jenis tu

    ReplyDelete
  24. CCC - dah menang nanti, sila belanja. :)

    ReplyDelete
  25. miloais - saya suka org yang malas isi borang peraduan. Sebab ia mengurangkan saingan!!! Wakakaka...

    ReplyDelete
  26. Ati - petronas ni mmg patut diboikot..jual petrol low quality!

    ReplyDelete
  27. gismo82 - peraduan online aku tak pernah cuba lagi..

    ReplyDelete
  28. Kaseh - ada rezekinya, dpt lah kita ..hihihi

    ReplyDelete
  29. sahrom - wa'alaikumsalam...tak nak cuba luaskan pencarian hadiah dgn try isi petronas sekali ker??..:)

    ReplyDelete
  30. kakcik - no problem....saya bawak kakcik ronda2 satu KL dgn mecidis tu...:P

    ReplyDelete
  31. Hani - tanpa angan-angan, tiadalah cita cita...

    Wakakakakakaka....

    ReplyDelete
  32. Zie - bolehhhhhhhh...saya bawak ronda2 shah alam -Tganu..

    ReplyDelete
  33. Cik Ina --hihihi..lawaklah makcik nih...mari kita isi minyak sampai lebam!

    ReplyDelete
  34. Salam Daddy Ziyyad,

    Kakak pun selalu lepas isi minyak dapat entry form isi tapi tak pernah pun dapat. Dari kereta baru sampai kereta dah buruk tak ada nasib....

    ReplyDelete
  35. Chik Att - kena gigih mencuba, bak kata makcik Ina Do Do Cheng, ISI SAMPAI LEBAM ! ;)

    ReplyDelete
  36. ZoulDahan - saya memang geram dgn org2 yang jual personal number kita ni, mcm no CC, no hp tu semua...

    ReplyDelete
  37. Myaby - masuklah contest nih..mana tau, menang nanti, boleh buat majlis kawen grand2 gitewwwww

    ReplyDelete
  38. SyidaGorjes -- ohhh..kereta awak mesra dgn minyak kulit kerang barangkali..:)

    ReplyDelete
  39. MDT - okey lerrr tu..abah menang, MDT tumpang sekaki !

    ReplyDelete
  40. en_me - sedang gigih berusaha ni nak pakai mercs..:P

    ReplyDelete
  41. Kakzakie - belum ada rejeki lagi namanya tu...mana tau, nanti menang, bertukar kereta nantiiiii..:)

    ReplyDelete
  42. sama la
    saya pun prefer mobil/esso
    kenapa tah~

    saya ke petronas bila nak tumpang surau saje
    hehhe

    ReplyDelete
  43. Tahniah sebab ada juga awak menang kontes2 tu. Dulu masa kerja sykt kulit kerang saya tak boleh masuk kontes anjuran mereka. Skrg dah boleh masuk, tak pernah menang pun.

    Saya pun tunggu juga kot2 dpt Mercs atau BMW dari SSP tu. Tapi dari bujang dah sampai anak 6 org ni, hampeh huhuhu

    ReplyDelete
  44. alien - minyak Esso/Mobil memang minyak yang paling bagus, lepas BHP

    ReplyDelete
  45. YB - betul ke dakwaan bahawa minyak Petronas ni kotor? Saya dapat tahu dari sumber dalaman juga ni...

    Marilah kita berusaha dgn gigih YB, supaya dapat Mercs/BMW tu..:)

    ReplyDelete
  46. kita pun tak pernah menang ape2 contest kat station minyak..

    tapi pernah gak le menang lucky draw dinner kat ofis lama dulu..

    rice cooker je.. tulah hadiah yg paling besar kita pernah dapat..
    syukur alhamdulillah

    ReplyDelete
  47. cheh, patut la suka masuk contest, penah menang rupanya, kami tak penah menang, rasa membazir ink pen aje tauu isi address, heheheh

    ReplyDelete
  48. pernah menang contest jugak


    tapi


    contest dari blogger aje...

    hehehe..


    contest jugak kan ?

    ReplyDelete
  49. PB - hokeyyy apa dpt rice cooker..dari dapat toaster..hihi

    ReplyDelete
  50. DeLancrettLurpak - suka2 masuk, ada rezeki, dapat lah...

    ReplyDelete
  51. azrina 307 - ok lah tu..saya tak pernah lagi..ber blogging pun baru aje 3 bulan..lepas ni nak try juga contest blog..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...