Friday, January 28, 2011

Kecewa Kah Aku?

Up date sikit pasal mommyZiyyad.
Dia baru lepas jumpa Obs nya, Dr.Siti. Aku malas nak scan sendiri,  tengok jantina, nak surprise.


Mommy Ziyyad SMS -  sori if u kecewa. baby boy la.

-aku tak kecewa.
-aku bersyukur Allah anugerahkan kami zuriat kedua, harapnya sihat dan selamat semuanya.
-aku dah bajet nama anak, kalau gegerl.
-so, kena carik nama anak lelaki lah lepas ni.

Nama Ziyyad : Muhammad Fiedyan Ziyyad.
Kalau ada sajesyen, sila silalah berkongsi.

ps: mommy, akan datang kena usaha lagi lah nampaknya kita...:P

54 comments:

  1. Boy or girl tak pe, dua -dua best, janji mommy dan baby sihat walafiat..Kalau makcik suka anak lelaki, senang nak handle.

    Jangan lupa ye tunaikan janji nak bagi resepi masak kari ikan versi mommy ziyad.(doktor ke?).

    ReplyDelete
  2. takde..janji mommy n baby sihat.. next time bleh cuba utk gegirl lak..

    ermm nama eh.. apa kata : muhammad farhan zafri/ muhammad firdaus zafri :)

    ReplyDelete
  3. abi Hurairah...
    heheheheeeeee...
    ..

    ReplyDelete
  4. boleh save pakai baju abang.
    no3 insyaAllah gegerl.

    ReplyDelete
  5. 1. kucingorengemok
    atau
    2. bujal

    eh...? tak boleh ke? :)

    ReplyDelete
  6. tak kisah le boy or girl..asalkan sihat..cukup sifat.. terima saja kan?
    syukur alhamdulillah..

    pasal nak suggest nama.. mmg ada mcm2 nama yg best2... rambang mata le pulak..! ekekeke

    cam nama anak2 lelaki kita
    Akif Farhan & Ammar Farhan

    yg pompuannya pulak
    Nurin Farhana Adlin & Nur Qaireen Farhana

    ReplyDelete
  7. kurniaan Allah.... tak kiralah lelaki or perempuan
    iols harap mommy ziyad sentiasa sihat ye...

    next time... gambate! gambate!
    hiks

    ReplyDelete
  8. Muhammad Bujal?

    ehehehe.. :D

    laki2 ka.. pelempuan kaa..
    janji ok, takde complication, sihat n selamat kaaann

    ReplyDelete
  9. berusaha selagi boleh, itu motto kita semua yg nak menambah askar, hehehe

    ReplyDelete
  10. saye pun dah ade 2 boy.. kuota tinggal lagi 2..

    walaupun hati meronta-ronta nak ade baby girl tapi kalau dah takdir dapat baby boy lagi, saya terima.. asalkan baby sihat dan sempurna..

    ReplyDelete
  11. Baru yang kedua... masih ada banyak masa lagi. Yang penting anak itu cukup sifatnya dan sihat zahir dan batin. Kakcik ada 4 anak bujang dan tiada anak dara... kakcik tetap bersyukur. :)

    ReplyDelete
  12. best jugak nak cadangkan bagi nama anak ni. sat aaa...

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    aaa...Fahri? Ngeeee~

    ReplyDelete
  13. Cik Ina - yo makcik..hehehe...nanti saya tanya mommy ziyyad

    ReplyDelete
  14. Kaseh - thanks for the suggestion :)

    ReplyDelete
  15. DrSinga - bagus nama tu...tapi mcm langit dgn bumi beza nama dgn abang nya nanti...:P

    ReplyDelete
  16. Ismi - yeah..berdoa semoga ditambah lagi zuriat selepas ni, dan dpt girl

    ReplyDelete
  17. KOG - saya tak mau pakai nama "daddyKOG" atau "daddyBujal"...hihihhi

    ReplyDelete
  18. tapikan kita rasa ..
    macam mummy nya yg kecewa..
    alaa..kan muda lagi..tapi..
    tak boleh tutup kilang ler..

    kita suka nama

    zulfahmi

    ReplyDelete
  19. Daddy Ziyyad..tak pe,..jangan kecewa..muda lagi..
    akak tak pernah rasa kecewa..walaupun tiga2 hero..rasa bersyukur sangat.masih ada zuriat..walaupun semuanya lelaki.
    banyak cabaranya nak dapat anak tu..syukur pada yang esa..merasa mengandung dan ada anak sendiri..

    ReplyDelete
  20. PB - complete betul anak2 u ..2 lelaki, 2 pompuan..

    ReplyDelete
  21. miloais - yup..gambate! next season..hehee

    ReplyDelete
  22. Hani - ya, yg penting sihat, no complication...tersedak Bujal woiiii..:P

    ReplyDelete
  23. DLL - bulan 6 ni, insya allah dah 2 askar saya :)

    ReplyDelete
  24. Bujal - ah, kamu sudah 2 petang berturut turut gagal menjadi wahidun, tahu??

    ReplyDelete
  25. GB - nanti bila u pregnant, mencari nama anak ialah antara cabaran yang hebat, tahu? ngeeeeeee

    ReplyDelete
  26. daddy,
    sy baru flip2 buku nama2 terpilih kt epot smlm






    sy teruja dgn nama

    DAYYAN.

    kebetulan masa tu teringat ziyyad.
    macam best kan?

    hihi

    .

    ReplyDelete
  27. Ati - confirm, kilang tak bleh tutup lagi lepas yg kedua nih..

    ReplyDelete
  28. kak Erna - 3 hero?..hehehe...best kan?

    ReplyDelete
  29. BDC - dayyan? hmmmm thanks...saya akan Google nama ni...

    ReplyDelete
  30. zahin!!!..maksud dia cerdik..

    fauzulkhairiah sedap gak nama tu..just suggest saje..


    semoga baby n mommy dia selamat..biar comel mcm Ziyyad..ehehe

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah... seronoknya dapat lelaki lagi.
    Moga anak dan ibu sihat.

    anak... anak.. adalah anugerah.
    Moga menjadi anak yang cemerlang..

    sayu jer hati bila baca kisah2 orang nak dapat anak ni... seronok!

    ReplyDelete
  32. usaha tangga kejayaaannnn .... tingkatkan usaha anda ........

    ReplyDelete
  33. alhamdulillah,

    sesetengah orang susah tau nak dapat boy. :)

    congratulation for you both :)

    ReplyDelete
  34. tahniah untuk anda.....alhamdulillah...allah bagi kamu rezeki...

    nama erk???
    sy cadangkan depanya muhamad lah...sbb nama yang dimulai muhamad nie akan dipanggil diakhirat dulu...

    tahniah skli lagi........

    ReplyDelete
  35. azieazah - mmg seronok, dan tengah membayangkan kena jaga DUA anak lepas ni...hihihi..yg sorang ni pun rasa nya cukup mencabar...tapi itulah nikmat ada anak kan...

    ReplyDelete
  36. Farhan - yup, nama Muhammad mmg kami akan letak dipangkal, Insya Allah.

    ReplyDelete
  37. saya pon 3 lelaki... :) nama daniel dan danish dah ramai sangat sekrang... ada cikgu tadika cerita pada saya dalam kelas dia ada 4 daniel!

    latak nama lain lah yer.. jom tanya mommyziyyad, pasti ada yg dah bekenan di hatinya :)

    ReplyDelete
  38. Ayin - kawan satu kelas dgn saya dulu pun dah pakai nama daniel..hihi

    ReplyDelete
  39. salam daddy ziyyad...
    sedap nama fiedyan tu, btw apa maksudnya ek?share sikit..i vote for this name

    ReplyDelete
  40. tahniah tahniah tahniah:)
    for mummy and daddy to be.

    ReplyDelete
  41. boleh cuba lagi dan lagi.
    tiru macam sayaa... hehe..



    kalau boleh biar nama tak ramai yang guna. spesel sikit..kan?

    ReplyDelete
  42. daddy , ceritalah kat mummy, yang mak su ini, umur dah 41.... cuma ada 4 anak pempuan. macam2 orang kata..... nasihat terima pun macam2. kecewa mmg kecewa. sbb tak ada anak lelaki. tp bila difikir balik, ini semua kurniaan ilahi, entah2 ini adalah terbest utk maksu. tp kita ni khuatir kuat ttg pandangan orng. kamu org muda lagi, usaha lagi, lenkali sebelum mengandung, gunakan segala saintifik tips utk dptkan anak perempuan, jgn putus asa ya

    ReplyDelete
  43. ladysirna - fiedyan bermaksud orang yang berkorban

    ReplyDelete
  44. azrina - yup, kena cuba lagi dilain episode..hihi

    ReplyDelete
  45. MakSu - pedulika apa yg org kata. Saya ingin anak perempuan, sebab anak yg sulung ni lelaki. Tapi andai rezeki Allah tetapkan ianya lelaki, saya terima, dan bersyukur. Org lain tu, nak dpt anak pun susah..:)

    ReplyDelete
  46. alhamdulillah.. cuba lagi tahun depan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...