Tuesday, January 4, 2011

Demam.

Hari ni aku demam.
Setelah hampir setahun setengah aku tak demam, akhirnya Allah uji aku dengan demam.


Ni lepas maghrib, baru aku bukak kompita. Tengok blog, tengok FB, tengok apa yang perlu di tengok.


Pagi tadi lepas Subuh yang lambat, aku nak bukak mata pun tak larat.
Mommy Ziyyad yang kena call kan budak2 kat kedai, cakap aku demam dan malas keja.
Ye lah, asyik costumer aku aje yang demam dan MC, aku nak jugak lah kan..:)

So, aktiviti hari ni:

-b/fast---tido--tengok tibi ---tido ---dan tido, tido, tido...lunch pun dalam tido..mimpi

Sampai ke tahap,  aku baring atas katil, tapi mata tak mau lelap.:)

Last last aku pun sembuh. Alhamdullilah.
Makanya petang tadi, mommy Ziyyad ajak makan Wong Solo.
Berpandukan pengalaman makan Wong Solo di Bali, dan ikut cerita tentang Wong Solo Malaysia dalam blog Hani & KOG, maka aku pun meredah ke Bangi.


Ok lah. Mommy Ziyyad bagi 75% taste & portion di sini(kalau di Indon tuh 100%).
Lepas bayar, aku ambik bisnes kad atas kaunter dia.
Demmmittt...dah bukak kat Sek 7 Shah Alam rupa rupanya.


Takpelah..
Lain kali kalau kepingin lagi, tak perlu lah aku meredah all the way to Bangi.
Nak masuk KL/Ampang, aku malas. Sebab aku memang kayu dgn jalan2 KL. Miahahaha..

20 comments:

  1. Alhamdulillah, dah sihat ye doc..

    kt seksyen 7? kat mane? ntah2, dekat skolah lama kita..haha

    ReplyDelete
  2. Zie - Alhamdullilah..sihat dahh..:)
    Ni alamatnya:

    No.8G & 10G,
    Jln Plumbum P7/P,
    Pusat Komersial Seksyen 7,
    40000 Shah Alam.

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah sihat pak dukun kita.hehehee
    saya agak pelik kalau orang lelaki menjadi kayu tentang jalan kl/ampang.

    ReplyDelete
  4. haha..kat shahalam pun ada la..siap berjiran dengan ayam penyet lagi!

    ada masa sila blanja saya.tq.

    ReplyDelete
  5. Syida - saya memang begitu..hahaha..fobia dan benci dgn jalan2 di KL. Tempat2 lain dalam Malaysia, saya no hal, but not KL.

    ReplyDelete
  6. Bujal X - no problem.
    Satu hari nanti nak duduk semeja makan2 dgn kamu & GB..hahaha

    ReplyDelete
  7. sekali sekala kita dilanda demam,moga kita tak mudah terlupakan pencipta kita :)

    ReplyDelete
  8. Deman rupanya, patutlah makcik tengok rumah ko sunyi sepi. Tak pelah dah laa tak demamkan. sesekali apa salah.

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah dah sihat

    sekali sekala tok dukun pun sakit gak
    kan manusia biasa ...

    restoran tu apa specialnya?

    ReplyDelete
  10. ok. nanti saya terjah. daddy ziyad mmg dok seksyen 7 ek?

    ni demam dah baik belum? kalau belum injek le. sendiri buat boleh cari urat kan? kikiki!!!

    ReplyDelete
  11. Mak Su - ya, sakit itu tanda tuhan sayangkan kita

    ReplyDelete
  12. Cik Ina - ye makcik, saya demam..huhuhu....

    ReplyDelete
  13. Ati - restoren Wong Solo ni yg special nya sebab ia masakan Indonesia. Glamour restoren ni di Indon. Saya makan di Bali. Kpd Malaysians yg pernah gi Indon, dan makan Wong Solo di sana, rasanya pasti cari caw nya di Malaysia.

    ReplyDelete
  14. GB - demam dah baik...alhamdullilah. Tak berani nak injek diri sendiri..hahaha

    ReplyDelete
  15. demam itu penghapus dosa kecik.. :)

    ReplyDelete
  16. pencacai alim -- ya..moga sabar dgn ujian Nya

    ReplyDelete
  17. ada juga orang dengar cakap saya ek? hehehe.

    ReplyDelete
  18. laaaaaaaa..
    mati2 aku ingatkan ko kat Kulai..
    (eh.. tu zouldahan kan...)

    ReplyDelete
  19. ok..nak cuba!

    psstt...bagi lah add or contact no.?

    TQ ..in advance ^_^

    ReplyDelete
  20. weii..
    ko godek2 entri aku yg lama eh?
    ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...