Wednesday, January 5, 2011

Azam Tahun Baru Yang Dah Kantoi

Nasi bojari @ Madam Kwan's  KLCC

Selera orang baru baik demam memang pelik agaknya..

Selepas semalam melantak kat Wong Solo Bangi, pagi ni aku mengidam nak makan nasi bojari pulak.
Baru 2 bulan lepas aku  makan nasik kat dalam gambar tu.

Kadangkala aku pelik, siapa yang pregnant sebenarnya ni? Mommy Ziyyad ke aku?
Cukuplah dengan simptom loya pening yang aku alami masa first 10 weeks mommy Ziyyad pregnant.
Ya, bukan mommy yang morning sickness, tapi daddy ! Macam tu lah jugak yang aku kena masa mommy pregnant kan Ziyyad dulu.

Macam mana niiiiiiiii????

Azam tahun baru aku, nak kurangkan makan, tapi baru 4 hari dalam tahun baru, aku dah kantoi..

Tak kanlah hari ke lima pun aku nak kantoi?

Dah la sepanjang tahun 2011 ni aku masih belum work out..tak bersenam pun..huhuu..

25 comments:

  1. leceh ar kawal makan~~tu kerja gila!!

    hahaha~~demam suda ok?

    ReplyDelete
  2. senam jari pun ada bakar kalori tau!!

    ReplyDelete
  3. takpeeeee....setahun ada 365 hari + 1 hari if tahun lompat..

    amacam??

    ReplyDelete
  4. hahahaha...gelakkan gelakkan...mmg ko dah kantoi...aku suka...kehkeh...
    ko tukar azam lain je la...

    ReplyDelete
  5. Bujal - demam sudah sembuh.Alhamdullilah. Harus menjaga makan sebab saya mau menyertai maraton. hahahah

    ReplyDelete
  6. DrSinga - pergerakan jari punya calorie burn = calorie intake from dua suap nasi..huhuu

    ReplyDelete
  7. Zie - doakan saya berjaya dengan baki 360 hari yang ada...hahaha

    ReplyDelete
  8. wahida - kena lebih gigih...tak boleh putus asa..ada lagi 360 hari..hahahha

    ReplyDelete
  9. dengan bangganya saya menyatakan, saya dah bersenam selama 10 minit tahun ini! ~~~ hah, apa? tak cukup?? hehe :)

    ReplyDelete
  10. alien - nasik bojari tu memang sedapppppppp.

    ReplyDelete
  11. KOG - 10 minit dalam tempoh 4 hari....hmmm..ok lah dari tak bersenam langsung...kih kih kih

    ReplyDelete
  12. ele. baru 5 hari tahun 2011. byk masa lagi nak diet.

    makan!
    makan!

    heheh..amacam? wink wink!!!

    ReplyDelete
  13. masa dapat makan, makanlah sepuasnya.kat Afrika lagi dorang tak dapat makan sedap. tak nak bagi,akak makan. badan dah slim, nak slim apanya.

    ReplyDelete
  14. 1st time dgr nama nasik ni!!! sedap ke? nak cuba la. hihihihi

    ReplyDelete
  15. GB - betul tuh...mari kita berusaha tak makan nasik setahunnnn..:)

    ReplyDelete
  16. Cik Ina - nanti saya belanja kakak makan nasik bojari ituuu...:)

    ReplyDelete
  17. Myaby - sodapppp..pegi lah mana mana cawangan Madam Kwan's berhampiran anda..hihi

    ReplyDelete
  18. hubby kita pun ..camtu tau
    org yg pregnant..dia yg pening, demam
    itu ..ini..tak leh makan ler..

    mesti baby lebih rupa daddy tau..huhu

    ReplyDelete
  19. Ati - si Ziyyad memang ikut rupa saya..hahhahha..jeles mommy nya...yang kedua ni, tak tau lagi...

    ReplyDelete
  20. harap2 DZ dapat labour pain masa MZ nak bersalin...baru adil..hehehe

    ReplyDelete
  21. kak ieda--- huhuhu.....mintaakkkk dijauhkan.....marilah kita semua para suami menghargai jasa isteri kita..:)

    ReplyDelete
  22. hahaha.. sokong! sokong!
    tak dapat rasa labour pain, rasa dysmenorrhoea pun jadi la ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...