Wednesday, December 22, 2010

Ziyyad Bakal Ke Panggung Lagi?

Aku dah lama tak tengok wayang.
Filem paling last aku tengok wayang ialah Transformer.
Dulu aku kaki wayang, especially time student. Sebulan paling kurang 2 kali mesti gi TGV/GSC.
Agak-agaknya kalau kumpul duit2 aku tgk wayang tu, dah boleh beli sebijik Viva cash.
Punca aku lama tak tengok wayang ialah bila Ziyyad hadir dalam hidup kami.
Ziyyad at 9 months--aktif breastfeeding lagi.

Jangan salah faham ye Ziyyad, bukan salah Ziyyad.
Sepanjang ada Ziyyad, 2 kali aje kami bawak dia masuk panggung. Masa tu senang, dia meragam aja, mummynya sumbat susu. Susu yang fresh, ready made, terbaik--susu ibu.
Ziyyad dah 2 tahun 2 bulan- dah almost 2 bulan kami start him on formula milk.
Sebab mummy Ziyyad pregnant. Kalau mummy Ziyyad tak pregnant, dia pun nak susukan Ziyyad lagi 5-6 bulan, katanya..heheheh..

Okeh, bebalik pasal wayang, kali ini, walau apa jua rintangan, akan kugagahi ke panggung juga.
Sebab pelakonnya, idola aku. Movie baru : Gulliver's Travel

Selain Johnny Depp & John Travolta, Jack Black ni memang aku minat habis.
Antara lakonan beliau yang aku paling suka, ialah cerita ini:


Aku still akan ketawa terbahak bahak tengok lawak spontan dia ni jadik penggusti di Mexico.
Hollywood telah membuktikan bahawa, walaupun kau tak hensem, tapi kalau kau berbakat besar, kau akan meletop.Kalau nak harap industri filem Melayu, nak harap muka aja. Berlakon macam kayu. Tu pasal dalam 10 tahun ni, satu satunya cerita Melayu yang aku tengok wayang ialah Puteri Gunung Ledang, tu pun pasal ada M.Nasir.

Bila dah ada anak kecik ni, aku kena jadik selective bila nak ke panggung.
Cerita2 yang wajib tonton, aku akan pergi.
For the 1st time juga, Insya Allah, Ziyyad akan masuk panggung ditemani botol susu. Hahaha..

24 comments:

  1. hahhaha... saya sekeluarga suka nacho libre tu, gelak sampai nangis2... dah tengok lebih kurang DVD 20x.. hahahah....

    ReplyDelete
  2. Ayin - memang lawak giler kan nacho libre nih...

    ReplyDelete
  3. gambo ziyyad tu kat equatorial cameron highland kah?

    ReplyDelete
  4. GB - C.H tu betul, Equatorial tu salah...bergambar dalam taman bunga Mardi tu.

    ReplyDelete
  5. geramnyaaa tengok ziyyad..adiknya nnt mst comel mcm dia jugak..

    okeh ziyyad, get ready to cinema. standby ur bottle yaaa...hehe

    ReplyDelete
  6. sama lah kita
    tapi kita lagi lah bertahun tak dapat tgk

    selamat menonton wayang ye...
    selamat ke...hihi

    ReplyDelete
  7. ko penah kena kejar dgn mr ranjit sbb fly tgk wayang kannnnn???
    hehehhe

    ReplyDelete
  8. saya suka jack black pasal tenacious d~

    saya follow ye pakcik~

    ReplyDelete
  9. hani - ranjit pernah kantoi dgn kitaorang tauuuu...dalam bilik dia ada video blue..hahahahaa

    ReplyDelete
  10. bujalX - sapa mamat dalam avatar ko tuh? ala ala jack black..

    ReplyDelete
  11. cerita dia mcm die kene sedut dalam segitiga bermuda kan?

    pastu trus dlm dunia lain. heheheh

    ReplyDelete
  12. maksu biasanya akan tunggu berusia l/kurang 4 tahun, kalu baby tu, kita takut kot dia nanges dlm panggung. tp bila usia 5 tahn, dia lasak banget. skrg dlm tempoh berpantang lagi, hahaha

    ReplyDelete
  13. salam..

    nanti Ziyyad besar sikit boleh pergi tiap2 minggu..
    :))

    ReplyDelete
  14. wah..boleh plak si kecik tu duk diam2 dlm wayang..kalau anak aku nak tgk seminit dia duk diam pun susah..he..he..he..

    ReplyDelete
  15. Myaby -kalau tgk previewnya, lebih kurang mcm tu lah

    ReplyDelete
  16. maksu--betul tu..nanti kalau dah besar dalam 5 tahun, jadik lasak pulak..

    ReplyDelete
  17. sekamar rindu -tiap tiap minggu? hehehehe

    ReplyDelete
  18. gismo - apa susah, masa tu dia b/feeding, sumbat aje...diam ler lepas tu..tau tau dah tido...hahaha

    ReplyDelete
  19. peminat m,nasir ke?
    hehehe

    afdlin kan macam jack black gak
    kui3

    ReplyDelete
  20. alien - antara artis Malaysia yang aku boleh layan: M.Nasir, Ramli Sarip.

    Afdlin --yep, dia dalam kelasnya yang tersendiri.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...