Tuesday, December 28, 2010

Nasib Baik Kau Tak Payah Pakai Kasut




Nasib baik..
Kalau tak, jenuh la nak beli. Berapa pasang tu?

Aku suka macro photography.
Hasil makro gambar lipan di atas memang lah teruk, sebab:
-aku pakai kit lens D3000 makde aku aje..
-aku masih newbie, puas aku zoom sampai nak tercium lipan tu, tak bleh snap pulak..hahaha

Hahaha..

Kalau ada rejeki beli D7000, memang plan nak sambar macro lens.
Boleh tangkap gambar kuman, virus, makhluk halus tu semua..:)

24 comments:

  1. posing atas tayar~lipan kamikaze kah?

    ReplyDelete
  2. haha 1st!

    nice pics! saya pun suke macro photography. :)

    ReplyDelete
  3. wah..cantik gambor lipan tu..

    kita pun kalau dapat DSLR..mmg tak jadi keje dibuatnya..! hehehe

    ReplyDelete
  4. tang makhluk halus tu ...
    boleh le pergi ldng gadong..huhu

    ReplyDelete
  5. ni baru lipan
    kalau ulat gonggok camne lah kan
    mau tetibe anak dia nak kasut timberland
    berapa pasang nak kene beli kan?
    hehehe

    ReplyDelete
  6. hahaha

    nice pics!
    kadang2 tak perlu makro lens pun
    dah bleh dapat gamba best!

    kalau lipan pakai kasut,
    kaya la tokey kilang!

    :P

    ReplyDelete
  7. GB - tahniah jadi pengomen nombor satu..
    awak masih belum beritahu awak guna dslr hape,,ngeeeeee..

    ReplyDelete
  8. BujalX - lipan tu model iklan Michelin

    ReplyDelete
  9. PutuBambu - marilah kita sama sama berikhtiar semoga tabung ayam kita penuh cepat...:)

    ReplyDelete
  10. Ati - saya akan melawat ladang tu akan datang, lepas dinner kat Bagan...huhuhu..

    ReplyDelete
  11. alien - kalau bapak ulat gonggok tu kaya, tak apa..sekontena Timberland dia boleh beli..

    ReplyDelete
  12. BonekadalamChermin - its the man behind the camera matters...kan? tapi kalau kamera dah best, lagi lah syiokkkk :P

    ReplyDelete
  13. Semalam masa makcik cuci lantai belakang rumah, tiba-tiba keluar silipan ni.seram, pernah kena sengat dulu.

    ~minat ngan photograpy , mencabar nak snap gambar lipan tu~

    ReplyDelete
  14. 1 ekor lipan yang awak bawak jalan² untuk photoshoot ke... 3 ekor lipan di lain² tempat? kat mana banyak sangat lipan besor ni? hehe.

    ReplyDelete
  15. ardzman - tak sure pulak spesis lipan bara ke, or lipan kayu arang nih..:)

    ReplyDelete
  16. KOG - soalan yang bagus!..hehehe....sebenarnya, SATU ekor lipan aja. Dah mati, jumpa dalam pool(mati lemas agaknya). So, dijadikanlah dia model ke sana ke sini...tergelak family members tengok masa tu..

    ReplyDelete
  17. lipan ni dia tak akan menyengat, jika tak dia tak kena himpit. bisa dia cam menjalar dalam badan.

    ReplyDelete
  18. cisssssssssssss....
    lipan yang dah mati rupa-rupanya!!!!
    ingat ko berani angkat sana angkat sini!!
    :)

    ReplyDelete
  19. DrSinga ---kah kah kah kah....anda tertipu di awal nya khennnnnn...:)

    ReplyDelete
  20. eyuwwww
    aku geli!
    so takleh komen... hahaha

    tp kan, mak aku cakap
    kalau nampak lipan
    sebut 'tulang gajah, tulang gajah'
    nanti dia akan lemah
    percaya tak?
    percayalah!! sbb mak aku yg cakap
    hahahha

    ReplyDelete
  21. kalau jumpa gajah??
    cakap 'tulang lipan..tulang lipan...' ?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...