Sunday, December 5, 2010

Musim Buat Anak.

Adoiii..letihnya....baru sampai dari JB.Hari ni baru sentuh internet.
Balik JB sebab cousin aku Didi kawin semalam. Memang buat besar besaran. KaraOK sampai ke pagi.
Ye lah, Didi pun dah masuk 33 tahun.Aku suruh Didi kawin awal dulu, dia sengih aja, gelak aja.
Aku baik dgn Didi sebab masa kami kecik kecik, kami memang rapat. Beza umur pun setahun aja. Masa kecik2 dulu aku panggil dia Abang Didi. Tapi bila dah beso panjang ni, ber-kau aku aje..hehehe. 
Semoga berbahagia hingga ke alam syurga.
Gambar hiasan aja, dari pakcik Gogel. Aku tak bawak camera.

Belanja kawin memang makin lama makin besar.
Utk katering aja, Makngah aku khabarnya spend 21 ribu utk makan dan kanopi.
Kira uang collection malam tadi beramai ramai, dapat almost 11 ribu. Ok lah tu, bukan nak buat bisnes khennn..Yang bestnya, dapat byk note Sing Dollar. Ada yang kasik $50 Sing Dollar, ada yang kasik $100. Wowwww...
Pun gambar hiasan. Jenuh la kalau org kasik duit syiling mcm ni :)

Yang pastinya, setiap weekend bulan 12 ni, jadual aku pack. Sabtu & Ahad ni aku ada jemputan lagi. Yang Ahad ni staff aku punya abang kawin. Next weekend pulak, ada family day. Minggu Krismas tu, adik aku pulak bertunang. Turun JB lagi la.

Bulan 9 tahun depan, jenuh la labour room nak terima kes..Kah kah kah kah...
Aku dulu, honeymoon puas puas. Lepas almost 2 tahun kawin, baru plan for pregnancy.

Pesanan aku:

-yang ada penyakit pelbagai tu, man man lah bila makan rumah kenduri kawin ye.
-menghulur duit kat rumah pengantin tu, niat bior ikhlas ya.
-kalau anda seorang houseman, toksah la kawin.Tak syiokkk...Tapi kalau dah gatai sangat, redah aja.
-hire lah jurufoto yang bagus. Tak rugi spend lebih sikit duit, sebab gambo tu korang simpan sampai mati.
-bila buat hantaran/majlis, ukur baju dibadan sendirik
-jangan ketepikan orang2 tua dalam family, walau bagaimana berjaya pun kita.Beri mereka peluang utk sama sama terlibat dalam majlis kawin.

7 comments:

  1. salam daddy ziyyad..21 ribu?..takut akak dengarnya..belum lagi hantaran dan segala macam iringan..akak ada 3 hero..

    ReplyDelete
  2. tajuk sangatlah sensasi! hahaha!!!

    ReplyDelete
  3. kak erna --- ye, 21 ribu. cost for catering + canopy. besar besaran khennnn..

    GB - GB bila masuk musim tersebut, jgn lah lupa hantar kad undangan...ngeh ngeh ngeh..

    ReplyDelete
  4. salam..

    selamat pengantin baru baut Didi..

    ReplyDelete
  5. ** buat bukan baut** maaf silap taip..:)

    ReplyDelete
  6. kihkihkih..
    tajuk tak agak-agakkk...

    ReplyDelete
  7. need a successful businessman pleaseeeeeee...:P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...