Thursday, December 23, 2010

Harap Anda Tidak SePOYO ini.



Gambar ni memang aku kasik besar besar, nak suruh korang tengok betul-betul.
Apa yang tergantung di cermin pandang belakang di dalam kereta itu.

Memang style MALAYSIANS agaknya suka gantung benda-benda kat situ. Sepanjang aku di negara orang, amat susah nak tengok fenomena ini. Benda-benda yang selalu sarat digantung:

-nametag
-potpori
-dadu besar
-pink panther
-pen

Aku hanya mampu tergelak bila tengok ada orang yang suka gantung dadu sebesar besar alam(kalah saiz dadu Ibrahim Pendek dalam cerita Ali Baba tu).Lantak ko lah..kereta ko..hahaha

Namun, sedarkah anda benda-benda yang anda gantung di situ, boleh menjadi potential hazards dalam kes kes emergency brake? Pernahkah anda terfikir?
Anda beria ia mahukan dual SRS Airbag demi keselamatan anda, tapi potential hazard itu lah yang anda secara sukarela gantung di situ. Ironi bukan..

Itu dari segi keselamatan....

Tapi aku terasa bahawa agak POYO bila gantung satu alat yang dinamakan stetoskop kat situ.
Sebabnya, aku pun ada alat tu.
Dan aku tak nampak rasional nak gantung benda yang dangling, besar kat situ, selain dari niat nak menunjuk-nunjuk, perhaps.
Untuk pengetahuan anda yang bukan doctor/nurse/MA, hatta dalam ambulans pun, mereka tak gantung alat itu di situ.

Aku hanya mampu berharap bahawa kawan2 blogger aku yang ada alat itu, dan membaca entri ini, tidak terjebak sama dalam aktiviti penuh ke-poyo-an ini. Maaf ya.

27 comments:

  1. kih kih, kalau tak gitu nanti orang ingat dia keje cikgu je ke, rasa hina pulak... kih kih kih.

    kesian kan. orang pandai ada juga yang mentaliti kelakor.

    ReplyDelete
  2. hahahha... houseman tu.. excited lagi =P

    baru2 ni tgk dlm magazine, benda tu dijadikan hantaran kawen!!! pehhh... apa kessss???? tak koser tul!

    ReplyDelete
  3. muahahahaha...lawak2...hubby saya cukup pantang gantung benda2 alah mcm tu...dia lg suka kalau keta kosong je...eh, saya pun rimas la tgk ada stetoskop bagai ...hahahaha....

    ReplyDelete
  4. ai cume gantung tasbih pemberian member dari madinah dan tasbih itu pula dikepit oleh koala pemberian member dari australia. tak poyo kans? ngeeeeee

    ReplyDelete
  5. saya gantung spender.ubat elak ngantuk.

    ReplyDelete
  6. aahahahaha
    jangan dia gantung penyangkut baju kat situ udah le

    ReplyDelete
  7. hahahah

    tu tandanya nnt kalo ade emegensi org sesak napas, die boleh tros dtg dan cek.

    hahahahhaha

    ReplyDelete
  8. aku blh jadi serabut kalau gantung2 bnda kat cermin..

    ReplyDelete
  9. tak pasal2 kena ketuk cermin!!
    jual.. laku tu!!
    .
    jual kat yang buat hantaran tu!

    ReplyDelete
  10. sangkut kat cermin pandang belakang ye, marilah kita positipkan diri, mungkin anak dia buat maen2, tu yg sangkut kat situ...

    sumpah, mcm org riak wooo...*okeh, yg ini xde positip positip dah..haha

    ReplyDelete
  11. nanti saya peringat adik ipar saya... ahhahaha...

    ReplyDelete
  12. dalam kereta saya bersih dari sebarang potential hazard.saya pun tak suka.menyemak je.

    ReplyDelete
  13. KOG - aiyooooook..siap boleh rasa terhina...heheh..baik jadi tukang sapu sampah yang baik hati budi, dari jadi seorang doktor yang penuh perasaan riak.

    ReplyDelete
  14. Hani - aku masa houseman pun, takde lah excited sangat sampai macam tu. Buat stetoskop as hantaran? Hahahaha..memang poyo! Baik guna mesin ECG aja..

    ReplyDelete
  15. Wahida - saya tak pernah gantung apa apa pun..pernah try gantung perfume kereta yang potpori tu, tapi macam rimas aja

    ReplyDelete
  16. GB - sebab ia tasbih, maka ia mengingatkan kita utk berzikir..maka ia tidak poyo....hehehehehe

    ReplyDelete
  17. pakai stetoskop buat ganti tali leher tengah in sekarang nie..

    ekekeke..

    ReplyDelete
  18. bujalX -spender basuh ke tak basuh? wakakaka

    ReplyDelete
  19. alien - ko gantung apa? ngeeeeeeeee..

    ReplyDelete
  20. Myaby - saja nak eksen aja tuhhhh...belum tentu berentikan keta kalau nampak eksiden..

    ReplyDelete
  21. pencacai - bayangkan ko gantung dadu besar dalam keta ko..

    ReplyDelete
  22. DrSinga --rasainnn lah..memandai nak menunjuk konon kan...hahahha

    ReplyDelete
  23. Zie - saya tak nampak sebab lain kenapa dia perlu gantung stetoskop tuh..hmmmmm

    ReplyDelete
  24. ayin - awaaaatttt? adik ipar you pun gantung stetoskop kerrrr? miahahahhaha...sorry lah termengutuk..

    ReplyDelete
  25. nasib baik tak gantung picagari sekali.. he..he..he..

    ReplyDelete
  26. dah tabiat org kita kot..

    mcm keta dr singa je..hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...