Thursday, December 2, 2010

Halam (Halal ke Haram ?)

Servis khidmat masyarakat di Masjid Kg Rantau Abang, Rantau Abang.

I dedicate this entry to DrSinga....ngaummmmmmmm..:)
Luahan DrSinga

Dengan khinzir, anjing, orang kita cukup fobia kan...harammmm tu..
Tapi dengan rokok, dengan duit rasuah, buat dekkkkkk aje..
Ironi..

17 comments:

  1. Kalau yg keluar fatwa tu merokok, dia kata tak haramlah. Cuma makruh.
    Tapi kalau yang keluar fatwa tu tak merokok,
    memang haram. Kat merosakkan kesihatan. seperti dadah dan arak...

    Heran ye?

    ReplyDelete
  2. eh haram ke?
    kene soh abah berenti merokok nih

    ReplyDelete
  3. boleh ada yang jawab 'siapa kata haram!!??'

    ReplyDelete
  4. orang hisap rokok DALAM ofis saya yang bertutup dan ber-aircond- staf dan bos. berbuih mulut cakap pun tak guna, sekarang tak cakap dah. kalau datang semput/batuk, diam² gi klinik mintak mc untuk buktikan kat bos, you're making me sick!

    ReplyDelete
  5. alien - gelak semacam aja...:)

    DrZul - fatwa automatik void bila terkena btg idung sendirik..kui kui kui

    Myaby - majoriti ijtimak ulama' berpendapat, haram kerana ianya membazir + membahayakan kesihatan, sedangkan pembaziran itu sahabat syaitan, dan menjaga kesihatan badan ialah amanah Allah.

    DrSinga- bila nafsu menguasai minda..huhuhu..

    KOG - jadik passive smoker pun bahaya tau

    ReplyDelete
  6. pelik jugak kan? benda dah haram dorang halal kan jugak...

    ReplyDelete
  7. salam singgah
    baru tahu rokok itu haram
    hehh

    ReplyDelete
  8. salam.

    eh ..tertgl ketapi
    boleh bg link cite psl haram tu tak..

    nak bg to someone..huhu

    ReplyDelete
  9. sungguh ironi...

    alahai..(eh dah tersama macam en me pulak..huu)

    ReplyDelete
  10. memang haramla...merosakkan kesihatan..Allah tak bagi.
    baru lepas tgk sorg pt..dia baru lepas merokok...bau semacam..tersedak2 akak dibuatnya..langsung takleh sembang..padan muka dia.

    ReplyDelete
  11. wahida- perokok tegar sentiasa ada 1001 alasan..hihihi

    ReplyDelete
  12. dilema sitangan basah - thanks for visiting. nice blog u have, sharing yr medical problem.

    ReplyDelete
  13. ati masrif - google aja 'fatwa merokok'..macam macam adaaaaaaaa

    ReplyDelete
  14. ieda - aka pernah sound patient tak pasal merokok itu haram?

    ReplyDelete
  15. khilafiah..jumhur ulama haram...

    pasni sape isap rokok dan disahkan mati disebabkan rokok, disisi Allah adlh mmbunuh diri..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...