Monday, November 29, 2010

Majlis Berkhatan Beramai-Ramai (Episode 2)

As promised, I'll continue with the entry about the mass circumcision event.
After each and every kids were happy playing around with the air bomba, literally speaking, drenched, then came the real event, the real fear factor.

They tried to maintain as calm as they could. But the facial expression won't lie.
I could read the fear, the agitation from their faces. After all, I've passed through this experience as well, errmmm..20 years ago.
Adik baju merah buat lawak nak menenangkan jiwa masing masing yang berdebar debar :)

The circumcisions were done in a balai raya, approximately the size of an average classroom.
5 tables were prepared, means that 5 circumcisions at any given time.They were teams of MA & doctors from the Seremban Hospital.



Jom tengok wajah wajah ceria adik adik kita semasa proses berkhatan ini.
Yang cool




Yang tak sanggup tengok



Yang emotional





There was a drama, as I expected. Takkan lah dari 50 orang yang nak sunat, semua nya cool aja. Budak ni patutnya sunat awal, tapi terpaksa postponed ke giliran yang almost akhir juga. Puas berpujuk. Agaknya kalau boleh lari jauh, mesti dia lari jauh..

Ini hasilnya. Hehehe

YB Dato' Sahak dan Ahli Majlis Perbandaran Nilai pun masuk beri semangat.

Ini antara wajah lega(dan kengkang) lepas berkhatan. Happy ye engkau dik..dah solosai..dah masuk adulthood..:)

Macam biasa, lepas majlis, ada makan makan. Menu nya nasi beriani, rendang ayam, kari kambing, ayam sambal, acar. Aku sakit perut cirit birit hari ni, sehari selepas makan benda2 ni..hehehe..

Dengar khabarnya, mereka mungkin nak teruskan program macam ni pada tahun tahun akan datang, bergantung kepada sponsorship. Bank Rakyat dah sponsor, tahun depan try lah mintak Bank Rimau pulak.

6 comments:

  1. tu cirit birit betul ke, cirit birit tipu nak mintak mc? kih kih. eh doktor sign mc sendiri ke? hehe.

    ReplyDelete
  2. KOG - itu butul2 punya cirit, bukaan cobaan...hihihi

    GB- cebisan2 tu...censored!

    PencacaiAlim - aku dulu masuk hari ke 4 dah naik basikal...hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...