Wednesday, August 5, 2015

WW: Raya 2015


tetiba ada lembaga kat belakang..hahaha....tu atuk wife aku.



Tuesday, August 4, 2015

Panaskan Enjin Blog

Ya Allah...
Sepanjang aku ber blogging sejak 2010..
Rasanya ni lah pertama kali paling lama aku tak update blog..
Terbengkalai genap sebulan..hahaha..
Last entry 3 Julai...hari ni 4 Ogos..

Sebab sebab malas up date:
  1. Bulan Ramadan...memang bila Ramadan selalunya aku malas up date..tak tau kenapa.
  2. Raya..ini self explained. Raya, kita busy berhari raya..haha.
  3. 1MDB...lebih fokus baca berita, baca FB bila buka komputer

Ok..
Untuk bagi enjin blog panas balik..
Aku tepek la dulu sekeping gambar hari raya..hahaha..gila lah, dah 18 Syawal baru nak tepek.


Tahun ni, raya pertama di rumah mertua. Bergambar bersama ayah mertua yang kini dalam keadaan Permanent Vegetative State, sejak tahun 2008. Ya, dah lama tu beliau dlm keadaan PSV, sebaya dengan anak sulung aku. Beliau ada massive stroke masa anak sulung aku berusia 2- 3 bulan. Aku pohon sudilah korang doakan ya kesejahteraan dan kesihatan buat beliau. Terima kasih.

Friday, July 3, 2015

Suspended Meals

Suspended meals ialah satu konsep bersedekah.
Kita bayar in advance harga makanan di satu- satu kedai, yang mana kemudiannya makanan itu akan di ambil oleh mereka yang memerlukannya ( orang miskin / terdesak)

Tradisi suspended meals ni katanya bermula di Itali.
Asalnya di sana, ia dipanggil caffe sospeso, iaitu mereka belikan secawan kopi utk orang miskin.
Kemudian ianya dikembangkan kepada air air lain, dan makanan pula.

Akhirnya, konsep suspended meals menjadi viral di seluruh dunia, termasuk Malaysia.

Kita sekarang ni di bulan Ramadan.
Ada antara kita yang menyahut cabaran #tamakpahala dengan menyertai suspended meals ni.

Mungkin kita boleh tiru benda yang baik ni..
Bersedekah di bulan Ramadan ni, terlalu besar ganjarannya..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...