Thursday, October 30, 2014

Happy Birthday Ziyyad



Hari ni 30 Oktober, birthday budak kat atas tu..
Birthday dia yang ke- 6 tahun   :)
Bukan anak ke 6 aku ya, ramai yg terkeliru dgn status kat FB aku pagi ni...hahaha
Nak control yang 3 orang ni pun dah stress kadangkala, kalau 6 orang anak? :P

Malam ni Insya Allah kita celebrate makan makan sifud ya..hahaha ( mommy daddy nya yg lebih)
Sementelah sekarang atuk nenek pun ada kat rumah..
Boleh la celebrate sekali birthday atuk ( 24 Oktober)
Ke mana kita?
Ke Aroma Jeram sudahhhhh

Tahun depan Insya Allah masuk darjah satu dah anak aku..
Dah tua dah rupa rupanya aku..
Hahahaha...

Wednesday, October 29, 2014

Final Piala Malaysia 2014

budak yang di brainwash sejak kecil utk support JDT, pun tak akan ke stadium Sabtu ini!


Aku suka pergi stadium.
Cuma kebelakangan ini aku jadi malas.
Bukan tak sokong, bukan tak minat dah...
Cuma makin malas nak bersesak sesak..
Makin malas nak beratur beli tiket..
Dan makin menyampah tengok pihak tertentu sewenang wenangnya ambik kesempatan jual balik tiket dengan harga yang mahal.

Baca Luahan Hati Ini :  Oleh rakan blogger aku, seorang fan JDT tegar.. :)

FAM allocate tiket online jua akhirnya..
Tapi berapa banyak?
10, 000 tiket sahaja.
Dan yang paling best, aku & kawan2 aku try online tadi, tak dapat masuk..

Berapa kapasiti stadium Bukit Jalil?
80 ribu orang..
Jadi baki 70 ribu tempat tu, FAM kata " akan di uruskan oleh pihak persatuan bolasepak negeri masing masing"
Maka makin berlakulah ketirisan dalam pembahagian tiket ( sila baca luahan hati tu kalau nak faham)

Terkini..
Alahai..
FAM..oh FAM..

Macam ni punya gaya nak anjur Piala Dunia?
Kirim salam.

Monday, October 27, 2014

Sukarnya Mendidik Rakyat Malaysia.


Umum mengetahui,rakyat Malaysia bila pegang stereng / handle motor, perangai berubah 360 darjah.
Ada yang menggila di jalanraya...
Ada yang jadi samseng jalanraya..
Ramai yang tak boleh nak patuh undang undang jalanraya..
Bila berlaku kemalangan, kerajaan di salahkan...
Bila berlaku kemalangan, cuaca buruk di salahkan..
Padahal kebanyakkan kemalangan berlaku, atas sikap buruk diri sendiri ketika memandu..

Maka pihak Polis pun pantau lah kelajuan pemandu dengan ' speed trap '.
Puas dah Polis menyorok celah jambatan / fly over agaknya..
Dan pemandu Malaysia pandai bawak slow bila sampai dijambatan / fly over..
Letak camera AES pun, tak jalan...
Maka Polis tukar tektik...

hahaha...letak camera speed trap dalam tong sampah !



Malangnya..
Kebanyakkan warga JB dah tau tektik ini..
Sukarnya mendidik rakyat Malaysia ,kan?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...