Wednesday, April 15, 2015

Singapore and Asian Schools Math Olympiads(SOSMA)

Ini salah satu soalan di Olympiad Matematik( SOSMA) di Singapura baru baru ini, yang menjadi viral di lama sosial.

Soalan ini untuk pelajar pelajar berumur 15-16 tahun di sekolah elit di sana.
Soalan ini menjadi viral sedunia, apabila seorang penyampai TV up status soalan ini di FB wall nya pada 11 April lepas.

Bolehkah anda jawap soalan ini?
Adakah pengajaran berasaskan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi ( KBAT) mampu melahirkan pelajar pelajar di Malaysia, berusia sekitar 15-16 tahun yang mampu menjawab soalan ini?



Jangan risau..
Kalau anda tak dapat jawab...
Ini link bagaimana nak dapatkan jawapannya, berasaskan kemahiran berfikir secara analitikal  :)

CARA MENDAPATKAN JAWAPAN NYA

Tuesday, April 14, 2015

Menyahut Seruan Datuk Ahmad Maslan



Kah kah kah..
Gambar propa aja..
Gambar lama...
Masa tu wife aku tgh berpantang lepas bersalin anak bongsu kami, July 2013 dulu..
Aku goreng sayur ( sayur wife aku potong)..
Aku perah santan..
Yg masaknya, eerrrr...
:P

Aku tak pandai memasak.
Aku malas memasak.
Zaman universiti, lagi lah jgn harap aku nak masak.
So, kalau lah aku student universiti zaman sekarang ni, mmg la aku marah gila kat Ahmad Maslan !!

Monday, April 13, 2015

Keropok Ikan & Lekor Power

Hari ni nak buat produk review sikit..
Review tak berbayar..
Review bisnes keropok ikan milik kawan wife aku...



Keropok dia mmg sedap..
Terasa ikan nya..
Anak anak aku gemar makan...



Siap ada sos pencicah nya lagi...sos dia pun sedap.


Aku tolong review kan, dengan niat nak membantu usahawan Muslim kita supaya maju..
Doakan kemajuan orang lain...
Insya Allah, malaikat doakan kemajuan kita...
:)
Dan memang sebab keropok dia sedap, so tak kisah aku review kan...

Satu pek besar tu lah keropok ikan nya...

Boleh deliver lagi tu, dan sesiapa yg nak jadi agent, boleh call nombor tertera atau gi kat Instagram dia...Ye la, zaman sekarang segala benda ada GST, so elok lah cari side income jadi agent...hihihihi..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...