Thursday, May 28, 2015

Penemuan Penting Para Saintis : Sila Baca


Wednesday, May 27, 2015

Mata Bionik

Ini gambar yang di lukis oleh seorang kanak kanak...
Bukan anak aku yang lukis.
Sumber dari FB.

ngeri tak tengok " imaginary friend" dia?  :P


Ini gambar anak kedua aku..

Masa si Zayyan usia macam dalam gambar ni ( 2 tahun ++), dia nampak entiti?  Setiap kali aku balik ke rumah mertua aku, dalam bilik tidur kami, si Zayyan menangis nangis takmau masuk..takut katanya, nampak benda mata merah katanya, siap dia tunjuk lagi kata atas almari, di satu sudut. Hahaha..Lama jugaklah si Zayyan berperangai macam tu, few months, each time balik rumah mertua. Lepas tu elok sendiri. So samada ianya imaginasi dia, ataupun makhluk tu dah boring duduk atas almari tu dan pindah tempat lain, ataupun makhluk tu masih ada, cuma Zayyan dah takde kebolehan nampak?? jeng jeng jengggg  :P



Ini gambar anak bongsu aku
Lahir bulan Julai, 2013.



Aku harap bila Zayydan masuk usia 2 tahun nanti, tak lah dia ada keupayaan mata bionik macam abangnya..hahaha.

Tuesday, May 26, 2015

Menahan Rejection, Menahan Sabar


Ini antara kerjaya yang aku respect.
Respect sebab gigih, menahan malu, menahan rejection.
Kau sanggup berjalan dari meja ke meja, semata mata nak jual buku?
Berjalan mengharungi panas , dari kedai ke kedai, dari kereta ke kereta yg di parking, nak jual buku kanak kanak?
Aku duduk makan ~ 35min. Lama lepak, sebab perhatikan si penjual ni.
Dalam tempoh tu, takde satu pun buku nya laku.
Tapi dia tetap sabar,dengan muka senyum, cuba menjual kepada setiap pelanggan yang baru datang.
Kepada yang terlalu banyak komplen Malaysia ni sempit hidup, kos sara hidup mencengkam diri, bla bla bla, anda dah cuba ke tahap ini tak berusaha cari duit??
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...